Ir al contenido principal

Observatori del Menor

El Síndic s'adhereix al projecte europeu per a eliminar el castic físic a menors

Portal de la Transparència

Punt General d'Entrada de Factures Electròniques

logo FACe punt general d'entrada de factures electrònicques

RSS

  • Inici
  • >

    El Síndic demana que s'acaben els problemes de botelló al barri de Santa Creu

Actualitat del Síndic

24-08-2017

El Síndic demana que s'acaben els problemes de botelló al barri de Santa Creu

Els veïns que van acudir al Síndic reclamen una cosa tan bàsica com que se'ls permeta el dret al descans, que cessen les molèsties generades pels sorolls i els actes incívics fruit de la pràctica del botelló 

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s'ha dirigit a l'Ajuntament d'Alacant per a sol·licitar-li que continue adoptant mesures, tant de prevenció, com de reducció i correcció previstes en la llei per a eliminar al màxim les molèsties generades per la pràctica del botelló al barri de Santa Creu d'Alacant. També insta que la Policia Local continue exercint labors de dissuasió i sanció a fi d'eradicar les conseqüències derivades d'aquesta pràctica.

Aquesta és la resolució del defensor del poble de la Comunitat Valenciana a la queixa presentada per quasi un centenar de veïns del barri que van acudir a aquesta institució davant de les insuportables molèsties que aguanten des de fa anys durant tots els caps de setmana com a conseqüència del botelló.

Els veïns han denunciat davant del Síndic i davant del consistori que multitud de joves es congreguen als voltants dels seus domicilis, concretament a la muralla del barri de Santa Creu, on organitzen botellons amb els consegüents perjudicis a la via pública, jardins i fins i tot als seus propis habitatges. En concret, els veïns es queixen dels sorolls i de la brutícia a la zona (botelles de vidre i gots trencats, testos destrossats, vòmits, orines a les entrades i portes de les cases, etc.), a més de la inseguretat sembrada per les baralles i cridòries fins a altes hores de la matinada.

Durant la fase d'investigació, l'Ajuntament d'Alacant va comunicar al Síndic les actuacions dutes a terme en aquesta zona. Segons l'informe remés, al llarg de l'últim any (des de l'1 de juny de 2016 fins al  31 de maig de 2017) la Policia Local ha denunciat 36 persones per consumir begudes alcohòliques a la zona. A més, tots els caps de setmana i en horari nocturn aquest cos desplega un dispositiu de vigilància al nucli antic per a evitar el consum d'alcohol a la via pública i les molèsties als veïns.

Tot i que Cholbi fa una valoració positiva de les mesures adoptades fins a hores d’ara per l'Ajuntament, adverteix que a pesar d’aquestes mesures s’hi continuen produint molèsties. Els veïns que van acudir al Síndic reclamen una cosa tan bàsica com que se'ls permeta el dret al descans, que cessen les molèsties generades pels sorolls i els actes incívics fruit de la pràctica del botelló. És per això que el defensor considera necessari que l'Ajuntament continue treballant amb totes les mesures i els recursos legals de què disposa per a donar una resposta eficaç als diversos problemes generats per la pràctica del botelló a la zona indicada.

Si bé és cert que l'Administració té l'obligació d'actuar davant de qualsevol alteració de la pau veïnal i de l'entorn en què es desenvolupa la vida íntima o privada, el Síndic també apel·la al comportament cívic dels joves i considera imprescindible que la ciutadania siga conscient del deure de respectar els drets de les altres.

Consulteu el contingut de la resolució del Síndic sobre aquest assumpte: http://www.elsindic.com/Resolucions/10880623.pdf

Galeries de la notícia

Falta alguna traduccion para la galeria 430

Informe sobre Atenció i Protecció a les víctimes de violència de gènere. Juny 2017

Jornada: L'atenció a la salut mental infantojuvenilAlcacant, 29 novembre 2017

Observatori de la Vulnerabilitat del Síndic

Accés a la seu electrònica

Seu electrònica

 

© Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana