Ir al contenido principal
  • Inici
  • >

    Recomanem mesures urgents per a reparar els parcs infantils i les zones verdes a Orihuela Costa

Actualitat del Síndic

13-09-2017

Recomanem mesures urgents per a reparar els parcs infantils i les zones verdes a Orihuela Costa

Cholbi adverteix que la tardança a efectuar els treballs de reparació d'aquestes zones podria constituir un clar supòsit de responsabilitat patrimonial

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s'ha dirigit a l'Ajuntament d’Orihuela per a recomanar-li que, atesa la gravetat del perill existent, adopte amb urgència totes les mesures que siguen necessàries per a reparar les zones verdes i els parcs infantils d’Orihuela Costa.

Després d’assabentar-se a través dels mitjans de comunicació de la falta de manteniment i de les escasses condicions de seguretat dels parcs infantils de les platges d’Orihuela Costa, el Síndic va obrir una investigació d'ofici i va sol·licitar informació a l'Ajuntament per a comprovar la veracitat de la situació denunciada que reflectia el mal estat dels jocs infantils i el perill que això comportava.

L'informe municipal dirigit al Síndic admetia la situació descrita de forma expressa, “les zones verdes i els parcs infantils d’Orihuela Costa presenten un mal estat de conservació i un deteriorament considerable, fet que constitueix un evident i greu perill per als seus residents i usuaris”. El consistori reconeixia la falta d'actuació i afirmava que estava motivada per la manca d’una partida pressupostària, alhora que indicava que moltes zones no havien sigut recepcionades per l'Ajuntament “per deficiències en la urbanització dels sectors a què pertany i que els promotors encara no han resolt”.

L'informe remés per l'Ajuntament també avançava al Síndic que el pressupost previst per a aquestes actuacions s'estima en 300.000 euros i que també es preveu un pressupost de 200.000 euros per a l'actuació en els parcs infantils situats a la platja d’Orihuela Costa. Tanmateix, no s’hi detallava la data en què es duran a terme els treballs de reparació.

No obstant això, el Síndic considera que la gravetat del perill justifica, d'una banda, la necessitat de dotar amb rapidesa les corresponents partides pressupostàries i, d'una altra banda, la urgència d'augmentar els esforços per a aconseguir que s’esmenen els defectes que impedeixen la recepció municipal de les obres d'urbanització.

En aquest sentit, el defensor va més enllà i indica que la tardança a efectuar els treballs de reparació de les zones verdes i els parcs infantils d’Orihuela Costa podria constituir un clar supòsit de responsabilitat patrimonial pel funcionament anormal de l'Administració. I és per això que recomana a l'Administració local que actue amb urgència a fi de solucionar aquesta situació de  greu perill per a les persones menors d’edat usuàries dels parcs infantils.

Consulteu la resolució del Síndic sobre aquest assumpte en: http://www.elsindic.com/Resolucions/10884424.pdf

Galeries de la notícia

Galeria: Síndic de Greuges, José Cholbi Diego
  • El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi Diego

Informe sobre Atenció i Protecció a les víctimes de violència de gènere. Juny 2017

Jornada: L'atenció a la salut mental infantojuvenilAlcacant, 29 novembre 2017

Observatori de la Vulnerabilitat del Síndic

Accés a la seu electrònica

Seu electrònica

 

© Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana