Ir al contenido principal

Observatori del Menor

El Síndic s'adhereix al projecte europeu per a eliminar el castic físic a menors

Portal de la Transparència

Punt General d'Entrada de Factures Electròniques

logo FACe punt general d'entrada de factures electrònicques

RSS

  • Inici
  • >

    El Síndic demana a Aspe que accelere els tràmits per a reubicar l’estacionament dels camions de la brossa

Actualitat del Síndic

23-10-2017

El Síndic demana a Aspe que accelere els tràmits per a reubicar l’estacionament dels camions de la brossa

Aquesta institució valora positivament que l'Ajuntament estiga "buscant alternatives", però considera oportú impulsar el procediment de reubicació perquè no s'eternitze en el temps, ja que els veïns porten quatre anys suportant les molèsties

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha recomanat a l'Ajuntament d’Aspe que accelere els tràmits per a reubicar l'estacionament de camions de recollida de residus sòlids urbans i que així s’eliminen les molèsties per sorolls i pudors que porten suportant els veïns al llarg de més de quatre anys.

La intervenció del defensor del poble valencià en aquest assumpte es va iniciar a la fi del juny de 2017, després de rebre la queixa d'un representant de l'Associació de Veïns Els Tenors, en què denunciava les molèsties que portaven suportant des de l'any 2013 a causa dels escassos metres existents entre les cases, el parc públic i el recinte municipal on aparquen “a la intempèrie” els camions de fem, com també contenidors que s'usen per a recollir diversos residus urbans, que, segons els afectats, estan “pràcticament tocant a la zona de joc infantil”.

L'informe que l'Ajuntament va remetre al Síndic reconeixia que l'eixida i entrada dels camions al recinte en qüestió, especialment durant la matinada “sens dubte provoca sorolls” que poden causar molèsties a les persones que viuen al carrer Baríton Manuel Asensi. Igualment, el tècnic municipal que informava admetia el problema de pudors, tot i que assegurava que l'Ajuntament no està en condicions d'avaluar objectivament el grau de pudor i afegia que tant els camions com els contenidors que hi ha estacionats són rentats setmanalment.

En tot cas, no hi ha dubte que l'Ajuntament és conscient de les molèsties provocades als veïns, i una mostra d'això és que, tal com va comunicar al Síndic, estan buscant alternatives per a solucionar el problema. Una de les opcions que plantegen és construir una nau industrial en una parcel·la municipal en sòl urbà industrial. Una altra possibilitat és trobar una nau industrial ja construïda i sense activitat per a arrendar-la.

Aquesta institució valora positivament que l'Ajuntament estiga “buscant alternatives” per a reubicar l'estacionament dels camions de recollida de residus sòlids urbans. No obstant això, considera oportú impulsar el procediment de reubicació perquè no s'eternitze en el temps, tenint en compte que els veïns porten quatre anys suportant les molèsties.

Consulteu el contingut íntegre de la resolució del Síndic sobre aquest assumpte

Galeries de la notícia

Galeria: Barri dels Tenors - Aspe
  • Zona de jocs, parque municipal Barri dels Tenors Aspe

Informe sobre Atenció i Protecció a les víctimes de violència de gènere. Juny 2017

Jornada: L'atenció a la salut mental infantojuvenilAlcacant, 29 novembre 2017

Observatori de la Vulnerabilitat del Síndic

Accés a la seu electrònica

Seu electrònica

 

© Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana