Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta l’Ajuntament de Gandia a replantejar-se el trasllat del Punt de Trobada Familiar

Actualitat del Síndic

El Síndic insta l’Ajuntament de Gandia a replantejar-se el trasllat del Punt de Trobada Familiar

11-02-2020
El Síndic insta l’Ajuntament de Gandia a replantejar-se el trasllat del Punt de Trobada Familiar

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, insta l’Ajuntament de Gandia a replantejar-se el trasllat del Punt de Trobada Familiar al Centre Social Santa Ana, ja que considera que l’emplaçament inicial era idoni i que la nova ubicació no és adequada i generarà problemes. Així ho ha recomanat en la resolució de la queixa d’ofici oberta el 28 de gener, després de conéixer l’existència de diverses queixes d’usuaris, veïns i treballadors davant de l’anunci de l’imminent trasllat del PEF a unes instal·lacions allunyades del centre urbà.

Per indicació del síndic, personal tècnic d’aquesta institució ha visitat a Gandia, tant les dependències de la nova ubicació prevista, com la seu actual del PEF. Així mateix, es van entrevistar amb veïns de Santa Ana que es van referir a la nul·la idoneïtat del Centre Social per a situar aquest recurs social, no sols perquè els impediria realitzar-hi moltes de les seues activitats, sinó sobretot perquè ni les instal·lacions ni l’entorn són adequats per a garantir el bé superior dels menors.

Cal recordar que el punt de trobada familiar és un servei específic que presta atenció professional especialitzada per a facilitar que infants i adolescents puguen relacionar-se amb les seues famílies o propparents durant els processos de separació, divorci o interrupció de la convivència. Les actuacions dels PEF es regeixen pel superior interés del menor, es prioritza la seua seguretat i benestar, i també estan regides pels estàndards de qualitat que s’establisquen per a garantir-les.

En l’informe dels tècnics del Síndic consta que en la seua visita van conversar amb pares usuaris del centre, qui els van traslladar la seua preocupació per l’immediat trasllat i protestaren per la conflictivitat social existent a la zona on es preveu reubicar el PEF, com també manifestaren que la localització actual al centre urbà facilita l’accés a espais lúdics, comerços i serveis d’hostaleria, necessaris per a les visites d’unes hores amb els menors.

Atés que l’Ajuntament de Gandia argumenta que el motiu del trasllat és la urgent necessitat de situar un important grup de funcionaris que a hores d’ara no disposen de condicions per a fer el seu treball, el Síndic suggereix al consistori que cerque un altre emplaçament per a reubicar aquests funcionaris.

D’altra banda, Luna també demana a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que revoque l’autorització del trasllat del PEF de Gandia, atés que el seu emplaçament incideix directament en el seu funcionament, i que inste l’Ajuntament a mantenir-lo a la seua ubicació actual o que fixe un altre espai que garantisca l’òptim funcionament del servei, atenent sempre a l’interés superior dels menors.

Notícies relacionades