Actualidad

  • Inicio >
  • Actualidad >
  • El síndic apel·la a la responsabilitat de l’Ajuntament de Cullera i la Generalitat Valenciana per a finalitzar les obres d’urbanització que afecten 72 HPP en Cullera

Actualidad del Síndic

El síndic apel·la a la responsabilitat de l’Ajuntament de Cullera i la Generalitat Valenciana per a finalitzar les obres d’urbanització que afecten 72 HPP en Cullera

18-10-2011
El síndic apel·la a la responsabilitat de l’Ajuntament de Cullera i la Generalitat Valenciana per a finalitzar les obres d’urbanització que afecten 72 HPP en Cullera

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit a l’Ajuntament de Cullera i a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient per recomanar-los que, en l’àmbit de les seues competències respectives, extremen els seus esforços per a aconseguir la ràpida terminació de les obres d’urbanització perquè permeten l’ocupació dels 72 habitatges de protecció pública construïts al Bulevard del Xúquer, a Cullera.

Esta és la resposta del defensor del poble de la Comunitat Valenciana a la queixa presentada per una persona afectada que denunciava que, després de dos anys i mig d’espera per als habitatges, “resulta que una vegada acabats, no hi podem accedir perquè no hi ha llum”.

En la resolució que Cholbi dirigix a les respectives administracions els recorda que, segons l’art. 143 de la LUV la demora injustificada durant la realització i terminació de les obres, llevat de les pròrrogues que corresponguen, serà objecte de penalitats anàlogues a les previstes en la legislació general de contractació administrativa relativa al contracte d’obres (…). Així mateix, Cholbi afegix que l’art. 165.2 de l’esmentada llei assenyala que (…) el propietari que contribuïsca a les càrregues de la urbanització podrà exigir que l’urbanitzador l’execute amb la diligència d’un bon empresari i que l’administració actuant en tutele l’actuació (…).

Segons el síndic, i tenint en compte els articles esmentats de la LUV, l’Ajuntament de Cullera hauria d’adoptar totes les mesures que estiguen al seu abast per aconseguir que les obres d’urbanització concloguen al més aviat possible. Per la seua banda, la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient també hauria d’impulsar la solució dels problemes tècnics referits al subministrament elèctric i hauria d’adoptar les mesures oportunes per evitar que els retards en la finalització i el lliurament dels habitatges puga continuar perjudicant els seus legítims ocupanst, els quals temen perdre les ajudes i el finançament rebut.

El síndic és plenament conscient dels problemes que la crisi econòmica està generant en l’activitat urbanística dels municipis valencians. No obstant això, en el cas concret que ens ocupa, Cholbi està convençut que la pitjor part d’esta crisi la suporten les famílies i persones que estan patint injustament el retard en el lliurament dels habitatges que els van ser adjudicats. Per tot això, el defensor confia que tant l’Ajuntament com la Conselleria en qüestió siguen sensibles a estes dificultats i que finalment estes persones puguen entrar a viure a les seues cases al més aviat possible.

Noticias relacionadas