Actualidad

  • Inicio >
  • Actualidad >
  • El síndic insta l’Ajuntament de Borriana perquè accelere els tràmits a fi de solucionar les molèsties causades per l’escorxador comarcal

Actualidad del Síndic

El síndic insta l’Ajuntament de Borriana perquè accelere els tràmits a fi de solucionar les molèsties causades per l’escorxador comarcal

23-11-2011
El síndic insta l’Ajuntament de Borriana perquè accelere els tràmits a fi de solucionar les molèsties causades per l’escorxador comarcal

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit a l’Ajuntament de Borriana per recomanar-li que accelere la tramitació dels expedients incoats per a aconseguir la ràpida eliminació de les fortes olors que estan suportant injustament els veïns com a conseqüència dels abocaments de l’escorxador comarcal.

Esta és la resposta del defensor del poble valencià a la queixa d’ofici oberta el mes d’octubre passat, amb la finalitat d’investigar la incòmoda situació en què es troben els veïns de la zona per culpa dels abocaments de l’escorxador comarcal al clavegueram de la ciutat. Segons sembla, les persones afectades, entre les quals es troben, a més dels veïns, el professorat i l’alumnat dels col·legis Villa Fátima, Penyagolosa i Salesians, estan suportant esta realitat fa ja diversos anys.

Per la seua banda, l’ajuntament va contestar a la fi del mes d’octubre al Síndic i el va informar que havien incoat dos expedients: l’un per a adoptar mesures correctores i l’altre sancionador pels abocaments en la xarxa municipal de clavegueram públic, que, segons recull el mateix informe de l’ajuntament: causen problemes d’insalubritat en barris pròxims al punt de connexió del col·lector que transporta este cabdal, i comprometen seriosament el funcionament correcte del sistema de depuració biològica de la depuradora municipal.

Així les coses, i davant el que ha informat l’Ajuntament de Borriana, s’estan tramitant sengles expedients administratius amb l’objectiu d’aconseguir eliminar les molèsties. No obstant això, el Síndic entén que la gravetat de la situació denunciada exigix que la tramitació dels procediments es duga a terme amb la màxima celeritat possible.

En este sentit, el síndic recorda a l’Ajuntament de Borriana que els tribunals de justícia han declarat reiteradament que l’exercici d’una activitat molesta -els abocaments de l’escorxador- pot incidir  perniciosament sobre el dret fonamental a la inviolabilitat del domicili i els drets constitucionals a la protecció de la salut, un medi ambient adequat i un habitatge digne, per la qual cosa resulta completament ineludible que els poders públics els protegisquen fermament.

Així mateix, el síndic informa a l’alcalde que l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana establix que tota persona té dret a gaudir d’una vida i un medi ambient segur, sa i ecològicament equilibrat.

Noticias relacionadas