Actualidad

  • Inicio >
  • Actualidad >
  • El síndic obri una queixa d’ofici per investigar les queixes sobre l’escorxador de Borriana

Actualidad del Síndic

El síndic obri una queixa d’ofici per investigar les queixes sobre l’escorxador de Borriana

14-10-2011
El síndic obri una queixa d’ofici per investigar les queixes sobre l’escorxador de Borriana

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici per investigar les queixes motivades pels abocaments de l’escorxador de Borriana. Als voltants de l’escorxador es troben els col·legis Villa Fátima, Penyagolosa i Salesians, els quals suporten importants molèsties i fortes pudors causades per l’escorxador.

El síndic, José Cholbi, s’ha assabentat que els veïns de la zona nord de Borriana, com també el professorat i l’alumnat dels col·legis esmentats, estan recollint signatures per presentar-les a l’alcalde. Els afectats demanen a la primera autoritat municipal que, tan prompte com siga possible, tanque els abocaments de l’escorxador comarcal  al clavegueram de la ciutat. Esta iniciativa popular es basa en les insuportables pudors que experimenten des de ja fa massa anys.

El defensor del poble valencià ha dirigit un escrit a l’alcalde de Borriana, en què recorda que els tribunals de justícia han declarat reiteradament que l’exercici d’una activitat molesta -els abocaments de l’escorxador- pot incidir perniciosament sobre el dret fonamental a la inviolabilitat del domicili i els drets constitucionals a la protecció de la salut, un medi ambient adequat i un habitatge digne, per la qual cosa resulta completament ineludible que els poders públics els protegisquen fermament.

Així mateix, el síndic informa a l’alcalde que l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana establix que tota persona té dret a gaudir d’una vida i d’un medi ambient segur, sa i ecològicament equilibrat.

A causa de tot el que hem dit més amunt, José Cholbi ha disposat la incoació d’ofici de l’expedient de queixa, a l’empara del que establix la llei reguladora de la institució del Síndic de Greuges, i demana a l’alcalde de Borriana que, dins el termini màxim de quinze dies, remeta informació suficient sobre les actuacions dutes a terme o projectades per a eliminar les molèsties procedents de les pudors i dels abocaments de l’escorxador comarcal.

Noticias relacionadas