Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic demana a Vila-real dur a terme els treballs estrictament necessaris per a evitar el perill d’enderrocament d’un habitatge

Actualitat del Síndic

El Síndic demana a Vila-real dur a terme els treballs estrictament necessaris per a evitar el perill d’enderrocament d’un habitatge

26-05-2017
El Síndic demana a Vila-real dur a terme els treballs estrictament necessaris per a evitar el perill d’enderrocament d’un habitatge

Fa uns mesos un veí de Vila-real va acudir al Síndic per a sol·licitar la nostra mediació a fi de resoldre un problema originat pel mal estat de conservació d’un solar al carrer Borriol contigu al seu habitatge, uns fets que ja van ser denunciats davant del consistori i que s’arrosseguen des de 2007.

Segons l’afectat, al solar es va fer “una excavació sense consolidació perimetral, desaiguat d’aigua ni ornament corresponent”. Com a conseqüència, actualment “hi ha humitats i risc potencial de d’enderrocament” del seu edifici davant d’un talús que excedeix els tres metres i que es troba solament a 50 cm dels fonaments de l’immoble. Igualment, l’afectat detalla la falta de seguretat i l’actual perillositat existent a la parcel·la, ja que “no està restringit el seu pas” i s’hi pot accedir amb facilitat.

En el transcurs de la tramitació de la queixa, l’Ajuntament de Vila-real va comunicar al defensor del poble valencià que, mitjançant un decret d’Alcaldia, es va requerir el SAREB, com a propietària del solar, perquè omplira la trapa existent fins a aconseguir la cota del carrer “de manera que l’aigua de pluja no discórrega cap als edificis contigus”, i que es tancara de forma permanent. Per la seua banda, el SAREB al·lega que està en un procés judicial i que no actuarà fins que tinga la possessió de la finca, la qual cosa segons el veí que va acudir al Síndic podria allargar-se més d’un any.

En la seua resolució, el síndic considera que si bé és veritat que la llei obliga el propietari a mantindre el solar en adequades condicions de seguretat, salubritat, ornament públic i decor, no és menys cert que també atorga atribucions a l’Administració perquè acorde l’execució subsidiària dels treballs a càrrec del propietari. És a dir, que l’Administració realitze els treballs i que posteriorment se’ls repercutisca al propietari del solar.

Per tot això, el Síndic recomana a l’Ajuntament de Vila-real que “atenent al perill d’enderrocament de l’habitatge contigu a causa del mal estat de conservació del solar, acorde l’execució subsidiària dels treballs estrictament necessaris per a evitar el perill, a càrrec de l’entitat SAREB”.

La resolució del Síndic sobre aquest cas està publicada a la nostra web.

Notícies relacionades