T’ajudem

Com et podem ajudar?

Qui es pot queixar?

Qualsevol persona, espanyola o estrangera, independentment de la seua edat o de la seua situació legal a Espanya pot acudir al Defensor del Poble. I a més, pot fer-ho sense cap cost, perquè dirigir-se al Defensor del Poble és gratuït.

 

Residir fora d’Espanya, estar incapacitat legalment o estar internat en un centre penitenciari o de reclusió tampoc són impediments per a dirigir-se al Defensor del Poble. També pot presentar una queixa una associació o qualsevol altra persona jurídica.

Amb cada queixa que rebem s'obri un expedient.

En un breu període de temps et responem si podem ajudar-te o si, per contra, el problema que ens has exposat no entra dins de les nostres competències.

Si d'una queixa es desprén una presumpta irregularitat, intervenim davant de l'administració competent per a obtindre informació sobre el cas i proposar-hi solucions.

Si has posat una queixa en el Defensor del Poble a partir de l’1 de gener de 2014 pots consultar la seua tramitació en línia en la secció “Consulta la teua queixa”. La seua consulta et permet seguir els passos i les dates de les actuacions del Defensor, conéixer l’administració o l’organisme de què s’espera resposta, i el sentit d’aquesta.

La persona o persones que es dirigisquen al Defensor del Poble trobaran en aquesta web el mode d’accedir, mitjançant la seua clau, als seus documents des de qualsevol lloc i en qualsevol moment del dia.

Com et podem ajudar

Les queixes es poden presentar de manera individual o col·lectiva, quan els ciutadans o les ciutadanes consideren que l’actuació d’una administració (central, autonòmica o local), empresa o servici públic ha vulnerat els seus drets.
La ciutadania també pot demanar al Defensor del Poble que interpose un recurs d’inconstitucionalitat o d’empara davant del Tribunal Constitucional.

Quan no podem investigar una queixa perquè no tenim competències per a fer-ho, enviem una carta a la persona i li expliquem els motius que ens impedeixen actuar. Sempre que és possible, orientem la persona sobre les vies a què pot acudir.

No deixem a ningú sense una resposta ni sense orientació.
El Defensor del Poble vigila qualsevol vulneració de drets i pot actuar d’ofici, obrir actuacions o consultes sense esperar que algú es queixe. Encara que el Defensor del Poble no pot anul·lar o modificar els actes ni les resolucions de les administracions públiques, en el cas que concloga que s’han vulnerat drets fonamentals, la seua missió és convéncer l’Administració que adopte mesures que permeten corregir la situació.

Les administracions accepten més del 75% de les resolucions del Defensor.