Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Ángel Luna, nou síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana

Actualitat del Síndic

Ángel Luna, nou síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana

29-11-2019
Ángel Luna, nou síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana

 

Amb el repte de fer la institució més eficient i accessible, Ángel Luna prendrà possessió com a síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana dimarts pròxim, 5 de desembre.

Luna, que des del passat mes de juliol ocupava el càrrec en funcions, serà el cinqué síndic de Greuges de la Comunitat, després d’Arturo Lizón (qui va posar en marxa la institució l’any 1993 i hi va romandre fins al 1998), Luis Fernando Saura (de 1998 a 2000, data en què va morir), Bernardo del Rosal (2001 a 2006) i José Cholbi (2009-2019).
En la història de la institució també han exercit com a defensors, però de forma interina, Emilia Caballero i Carlos Morenilla, que com a adjunta primera i adjunt segon van exercir un temps aquestes funcions.

El Ple de les Corts Valencianes va triar ahir Ángel Luna com a alt comissionat encarregat de vetlar pel compliment i respecte dels drets i les llibertats dels ciutadans, amb el suport de més de dos terços dels parlamentaris de la cambra autonòmica. Luna ha sigut adjunt primer al Síndic de Greuges des de 2014.

La llei del Síndic de Greuges estableix que correspon a aquest anomenar, amb el previ dictamen favorable de la Comissió de Peticions de les Corts, dues sindicatures adjuntes, primera i segona, que han de respondre al mèrit, la capacitat i la igualtat entre dones i homes.

 

Notícies relacionades