Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Compareixença del síndic per a defensar l’Informe anual 2021

Actualitat del Síndic

Compareixença del síndic per a defensar l’Informe anual 2021

14-06-2022
Compareixença del síndic per a defensar l’Informe anual 2021

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha comparegut hui davant de la Comissió de Peticions de les Corts Valencianes per a defensar l’informe anual de la institució corresponent a l’exercici 2021. Una comissió que ha estat encapçalada pel president de la cambra, Enric Morera, i que s’ha dut a terme a l’hemicicle d’aquesta. A la compareixença han assistit també l’adjunta primera i l’adjunt segon, Concha Bru i Carlos Castillo, respectivament.

A l’inici de la seua intervenció el síndic s’ha oferit a comparéixer davant de les Corts totes les vegades que siguen necessàries i «no sols per a debatre l’informe anual, cosa que ja es fa en altres parlaments» ha apuntat Luna.

Luna ha presagiat que les necessitats socials seran canviants en els pròxims temps, en gran part a causa de les conseqüències de la pandèmia de la Covid i la invasió russa d’Ucraïna. Partint d’aquest escenari ha reclamat més “flexibilitat” i “eficàcia” a les administracions públiques i als seus funcionaris, revisar els procediments i elaborar dissenys pro ciutadans que siguen capaços d’afrontar aquests nous reptes. Luna no ha dubtat a assenyalar que «els pagadors fonamentals en tot aquest context socioeconòmic tan complicat que se’ns aveïna seran les persones més vulnerables».

En matèria de transparència i accés a la informació Luna ha destacat l’increment significatiu de les queixes presentades el 2022 per part de càrrecs electes, a causa de no poder accedir a una informació a què tenen dret. En aquest sentit, ha llançat un retret a aquells alcaldes que «pensen que la informació que tenen és propietat seua» i ha augurat que «si seguim en aquesta deriva, soscavarem la democràcia».

També en matèria de transparència, però aquesta vegada de la institució del Síndic de Greuges, Luna ha anunciat que, a partir de hui, es publicaran en la nostra pàgina web les administracions «no col·laboradores» amb el defensor autonòmic. Segons el síndic, «és una manera d’estendre el control social» en permetre a la ciutadania consultar aquells expedients en què les diverses administracions no han col·laborat amb aquesta institució. Un comportament que, segons el síndic, representa una devaluació de les institucions.

Notícies relacionades