Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic de Greuges obri una queixa d’ofici per la situació d’Oncologia en l’Hospital de Sant Joan

Actualitat del Síndic

El Síndic de Greuges obri una queixa d’ofici per la situació d’Oncologia en l’Hospital de Sant Joan

04-10-2018
El Síndic de Greuges obri una queixa d’ofici per la situació d’Oncologia en l’Hospital de Sant Joan

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha iniciat una actuació d’ofici per a investigar si la redistribució de la plantilla d’oncòlegs  entre els hospitals de Sant Joan i de la Marina Baixa pot afectar el dret a l’assistència sanitària dels pacients oncològics de l’hospital alacantí.

L’inici d’aquesta recerca es produeix després d’haver tingut coneixement, a través dels mitjans de comunicació, de la decisió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de dividir la Unitat d’Oncologia de l’Hospital de Sant Joan amb la de l’Hospital Marina Baixa de la Vila Joiosa.

Segons les notícies publicades, la divisió o fragmentació tindria com a objectiu enviar quatre oncòlegs a l’Hospital de la Marina Baixa i deixar-ne cinc al de Sant Joan, de manera que el primer centre hospitalari atendria una població de 181.185 persones i el segon uns 217.781 pacients. A més, apunten que la divisió podria deixar minvada la Unitat de Sant Joan i provocar demores assistencials (llistes d’espera), una pèrdua de qualitat en l’assistència als pacients, i a més implicaria el canvi d’especialista en alguns casos.

Atenent a tot el que acabem d’exposar, el síndic ha decidit obrir una recerca sobre aquest tema i s’ha dirigit a la Conselleria de Sanitat Universal per a demanar-li informació sobre la realitat denunciada.

Notícies relacionades