Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta a mantindre la desembocadura del riu Girona en perfecte estat de neteja i conservació

Actualitat del Síndic

El Síndic insta a mantindre la desembocadura del riu Girona en perfecte estat de neteja i conservació

04-09-2018
El Síndic insta a mantindre la desembocadura del riu Girona en perfecte estat de neteja i conservació

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha demanat a l’Ajuntament de Dénia que continue treballant en coordinació amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Servici Provincial de Costes d’Alacant per a aconseguir que s’adopten totes les mesures que siguen necessàries a fi de mantindre, en tot moment, la desembocadura del riu Girona en un òptim estat de neteja i conservació.

L’actuació del defensor valencià en aquest assumpte es va iniciar el passat mes de març, després de rebre la queixa d’una veïna que denunciava el pèssim estat del riu Girona a causa de la barrera de posidònia que taponava per complet la seua desembocadura.

En el transcurs de la tramitació de la queixa, l’Ajuntament de Dénia va remetre un informe al Síndic en què confirmava el problema i proposava una sèrie de mesures que caldria que les diverses administracions afectades adoptaren a fi de solucionar-lo.  Per la seua banda, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va comunicar a aquesta institució que a començaments del mes de juny es durien a terme els treballs de dragatge del riu a la seua desembocadura, i així ho van fer.

No obstant això, el Síndic comparteix amb la promotora de la queixa l’opinió que aquesta única mesura, adoptada de manera aïllada, resultaria ser més aviat un pegat que una solució a llarg termini. Per això l’informe municipal a què va tindre accés el Síndic considera oportú prendre mesures addicionals respecte d’això, com ara la construcció d’una barrera submergida i la modificació de l’espigó del sud de la zona per a evitar novament l’entrada d’algues al riu que provoquen estancaments.

El Síndic recorda en la seua resolució que no té competència legal per a dirigir recomanacions a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Servici Provincial de Costes, ja que pertanyen a l’Administració General de l’Estat. Tanmateix, considera necessari que els tres departaments afectats -Ajuntament de Dénia, Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Servici Provincial de Costes- continuen treballant eficaçment i de manera conjunta per a mantindre la desembocadura del riu Girona en un constant i adequat estat de neteja i conservació.

Consulteu la resolució del Síndic de Greuges sobre aquest assumpte: http://www.elsindic.com/Resoluciones/10960189.pdf.

Notícies relacionades