Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic investiga les acumulacions de plàstics i abocaments en la desembocadura del riu Segura

Actualitat del Síndic

El Síndic investiga les acumulacions de plàstics i abocaments en la desembocadura del riu Segura

20-03-2019
El Síndic investiga les acumulacions de plàstics i abocaments en la desembocadura del riu Segura

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una investigació per a conéixer les mesures que adoptaran les administracions implicades per a impedir nous abocaments de residus a les assarbs i la conca del riu Segura.

D’acord amb la informació a què ha tingut accés el defensor del poble valencià, aquests abocaments estarien causant, de manera reincident, el depòsit incontrolat d’una gran quantitat de residus d’envasos de plàstic en la zona pròxima a la desembocadura del riu Segura, concretament en la pantalla de retenció de sòlids flotants, en el terme municipal de Guardamar. Un problema afegit i igualment preocupant seria el dels abocaments al riu de les substàncies contingudes en aquests envasos de plàstic.

Davant d’aquestes notícies, el Síndic ha sol·licitat informació a deu ajuntaments del Baix Segura, concretament a: Orihuela, Dolores, Callosa de Segura, Almoradí, Algorfa, Benejúzar, Benijófar, Formentera del Segura, San Fulgencio i Guardamar del Segura. També s’ha dirigit a la Diputació d’Alacant, la Conselleria de Medi Ambient i la Confederació Hidrogràfica del Segura (a aquesta última a efectes informatius), per a sol·licitar-los informació sobre les actuacions que cal realitzar de manera coordinada i també sobre els acords i convenis impulsats a aquests efectes.

Notícies relacionades