Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic investiga l’actuació de l’Administració per a atendre els problemes de salut mental en l’IES La Moreria de Mislata

Actualitat del Síndic

El Síndic investiga l’actuació de l’Administració per a atendre els problemes de salut mental en l’IES La Moreria de Mislata

02-03-2023
El Síndic investiga l’actuació de l’Administració per a atendre els problemes de salut mental en l’IES La Moreria de Mislata

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha obert una queixa d’ofici per a investigar i supervisar l’actuació de les conselleries d’Educació i de Sanitat en relació amb la situació extrema denunciada per l’equip directiu de l’IES La Moreria de Mislata.

Aquesta directiva, absolutament desbordada pels problemes de salut mental de l’alumnat del centre i amb 15 menors amb el protocol de conductes suïcides activat, ha dimitit en bloc per la falta de recursos per a atendre’ls.

Aquests fets, al costat de la falta de personal especialitzat que impedeix prestar l’atenció necessària a l’alumnat amb necessitats educatives específiques, reforç docent i, finalment, deficiències en les infraestructures del centre, havien sigut plantejats i comunicats per l’equip directiu del centre, de manera reiterada, davant la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

En aquesta primera fase d’instrucció, el defensor del poble valencià s’ha dirigit a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i els ha demanat informació detallada sobre aquest assumpte.

Concretament, Luna ha sol·licitat a l’Administració educativa un informe que detalle els protocols d’actuació i intervenció que s’hi han implementat, les mesures d’abordatge educatiu adoptades davant el conflicte que altera la convivència del centre, una còpia de l’informe de la direcció de l’institut i els programes concrets que s’hi estan aplicant davant la situació denunciada i aquells que es preveu desenvolupar.

Aquesta institució també s’ha interessat per la dotació de recursos de suport, les peticions realitzades des de l’institut per al Pla d’actuació per a la millora; les deficiències existents en la infraestructura educativa i els ajustos necessaris, com també la previsió temporal per a escometre les referides obres necessàries. D’altra banda, el Síndic ha preguntat a la Conselleria de Sanitat si, en el cas de l’alumnat d’aquest institut, han sigut implementades les mesures d’intervenció previstes en el Pla de prevenció del suïcidi i maneig de la conducta suïcida de la Comunitat Valenciana.

Educació i Sanitat tenen un mes a partir d’ara per a remetre a aquesta institució els informes sol·licitats. Un període que podria ser ampliat un altre mes, amb caràcter excepcional, si així ho sol·licitaren.

Consulteu la resolució d’inici de queixa d’ofici del Síndic: 11941904.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades