Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic pregunta per les aules destinades a alumnes amb problemes mentals greus previstes en la llei

Actualitat del Síndic

El Síndic pregunta per les aules destinades a alumnes amb problemes mentals greus previstes en la llei

08-05-2019
El Síndic pregunta per les aules destinades a alumnes amb problemes mentals greus previstes en la llei

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una investigació d’ofici per a saber si la Conselleria de Sanitat i la d’Educació han posat en marxa les quatre aules experimentals destinades a atendre alumnes amb necessitats educatives especials derivades de trastorns greus de salut mental que  es van autoritzar per al curs escolar 2018-2019.

Aquests recursos, denominats “Unitats Educatives Terapèutiques/Hospitals de Dia Infantil i Adolescent” (UET-HDIA) i previstos en la Llei de la infància, pretenen donar una resposta educativa i sanitària  integral, multiprofessional i especialitzada a l’alumnat amb trastorns mentals greus. D’acord amb la norma consultada, les aules experimentals que s’han previst per a aquest any escolar estarien ubicades als centres següents: IES Cotes Baixes, d’Alcoi; IES Pedro Ibarra Ruiz, d’Elx; CEE Castell Vell, de Castelló; i CEE Professor Sebastián Burgos, de València.

El Síndic, per la seua banda, s’ha dirigit a les dues administracions afectades per a saber, en primer lloc, si aquestes aules estan funcionant i, si no és així, vol conéixer els motius pels quals no s’ha posat en marxa el projecte.

En el cas que les quatre aules hagen iniciat la seua activitat, el Síndic ha sol·licitat informació sobre el nombre d’alumnes que atenen, la composició de l’equip multidisciplinari de cadascuna, si hi ha llista d’espera o no, i quina és la previsió d’obertura de noves aules per al pròxim curs escolar.

Així mateix, el Síndic ha demanat informació respecte de la coordinació entre els departaments de Sanitat i d’Educació, amb vista al bon funcionament d’aquests recursos i la seua avaluació i seguiment.

Notícies relacionades