Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgeix a agilitar la construcció del nou col·legi a Llíria

Actualitat del Síndic

El Síndic urgeix a agilitar la construcció del nou col·legi a Llíria

23-02-2023
El  Síndic urgeix a agilitar la construcció del nou col·legi a Llíria

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha instat la Conselleria d’Educació a agilitar al màxim els procediments per a la “redelegació” de competències a l’Ajuntament de Llíria a fi de construir el nou centre docent del municipi. A més, demana a l’Administració educativa que faça un seguiment de la gestió municipal d’aquesta competència delegada i que proporcione informació detallada, amb caràcter trimestral, als representants de la comunitat educativa del CEIP Sant Miquel.

Aquesta ha sigut la resposta del defensor del poble valencià a la queixa presentada per un membre de l’AMPA del col·legi Sant Miquel, en la qual denunciava la falta d’espai en aquest centre des de fa anys.

Segons l’informe remés per la Conselleria a petició del Síndic, el CEIP Sant Miquel hauria passat d’escolaritzar 18 grups d’alumnes a escolaritzar-ne 30 en l’actualitat, amb la finalitat d’atendre les necessitats d’escolarització de Llíria. Aquest increment ha obligat a instal·lar-hi huit aules prefabricades i reconvertir espais comuns en aules de grup.

A causa de la congestió del col·legi, l’Administració autonòmica va delegar al maig de 2019 a l’Ajuntament de Llíria la construcció d’un nou col·legi (en el marc del programa Edificant), ara en procés de «redelegacióۚ» per circumstàncies sobrevingudes.

El defensor del poble valencià considera que la situació que s’ha descrit del col·legi Sant Miquel està prologant-se massa en el temps. Una dilació que cada vegada resulta més «qüestionable», segons el Síndic, perquè comporta que l’alumnat estiga escolaritzat en un centre congestionat ꟷtal com reconeix l’Administració educativaꟷ i que una part de l’alumnat passe tota la seua etapa educativa en instal·lacions provisionals».

En la seua resolució Luna insisteix en el fet que difícilment es podrà assolir una educació de qualitat si el centre docent on aquesta ha de ser impartida no compta amb les instal·lacions, l’equipament i els mitjans materials necessaris per a satisfer les necessitats educatives de l’alumnat. Per a satisfer de manera efectiva aquest dret, el Síndic aposta per l’eliminació dels barracons, la recuperació d’espais comuns escolars utilitzats per a aules i la construcció de noves instal·lacions que donen resposta a la demanda educativa.

Consulteu la nostra actuació: 11937169.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades