Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgeix a resoldre una sol·licitud d’inscripció d’unions de fet presentada fa més de 10 mesos

Actualitat del Síndic

El Síndic urgeix a resoldre una sol·licitud d’inscripció d’unions de fet presentada fa més de 10 mesos

05-04-2022
El Síndic urgeix a resoldre una sol·licitud d’inscripció d’unions de fet presentada fa més de 10 mesos

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, s’ha dirigit a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a demanar-li que «de manera urgent» resolga la sol·licitud d’inscripció en el Registre d’Unions de Fet que va presentar un ciutadà a començament del mes de maig de l’any 2021.

L’actuació del defensor valencià està motivada per la queixa que li va remetre l’afectat al principi del mes de febrer del 2022. En el seu escrit detallava que va presentar la sol·licitud davant de l’Administració de justícia el 7 de maig de 2021 i que, com que no havia rebut cap resposta, va reiterar la sol·licitud sis mesos més tard (23/11/2021). No obstant això, tampoc va rebre cap contestació ni notificació.

El Síndic recorda en la seua resolució que, d’acord amb la normativa reguladora d’unions de fet a la nostra Comunitat, el termini legal màxim per a resoldre la sol·licitud d’inscripció en el Registre d’Unions de Fet és de tres mesos. De manera que, segons Luna, l’Administració ha acumulat «una demora excessiva i inadmissible». Una Administració que està obligada a respondre a la ciutadania de manera directa, ràpida, exacta i legal.

Consulteu la resolució del Síndic sobre aquest assumpte.

Notícies relacionades