Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgeix Sagunt a concloure les obres d’urbanització del PAI Fusió

Actualitat del Síndic

El Síndic urgeix Sagunt a concloure les obres d’urbanització del PAI Fusió

28-09-2018
El Síndic urgeix Sagunt a concloure les obres d’urbanització del PAI Fusió

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi,  ha recomanat a l’Ajuntament de Sagunt que, en el menor termini possible, adopte totes les mesures que siguen necessàries a fi de garantir l’efectiva conclusió de les obres d’urbanització del Macrosector III Fusió. En cas de resolució del conveni signat amb l’agent urbanitzador, el Síndic apunta que el consistori haurà d’adoptar la gestió directa d’aquesta actuació.

Cholbi també insta l’Ajuntament a prestar, en el PAI Fusió, els servicis públics municipals previstos en la Llei 7/1985, com ara la neteja viària o el transport urbà, entre d’altres.

L’actuació del defensor del poble valencià es va iniciar quan va rebre la queixa d’un veí que manifestava el retard en l’execució de les obres d’urbanització d’aquest PAI que es van iniciar en 2006 i les conseqüències que aquesta demora estava provocant als més de 200 veïns dels habitatges ubicats a la zona.

L’Ajuntament de Sagunt va remetre un informe al Síndic en què reconeixia que, efectivament, els terminis previstos per a l’execució de les obres d’urbanització –cinc anys des que es van iniciar- s’havien incomplit.

No obstant això, l’informe municipal no indicava cap actuació per part de l’Ajuntament de Sagunt sobre l’urbanitzador per a agilitzar l’execució de les obres previstes, ni s’havia imposat cap penalització pels retards de l’agent urbanitzador, tal com preveu el conveni urbanístic signat. Cosa que per al Síndic comporta una evident falta de diligència de l’Administració en el seu deure legal de control i tutela en l’execució de les obres d’urbanització previstes.

Consulteu la resolució completa del Síndic sobre aquest assumpte: http://www.elsindic.com/Resolucions/10978026.pdf

 

Notícies relacionades