Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Instem a millorar el servici de fems a Orihuela Costa

Actualitat del Síndic

Instem a millorar el servici de fems a Orihuela Costa

03-04-2018
Instem a millorar el servici de fems a Orihuela Costa

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit a l’Ajuntament d’Orihuela per a instar-lo a “realitzar les actuacions necessàries per a dotar el servici de recollida de residus sòlids dels mitjans tècnics i personals necessaris per a prestar el servici amb eficàcia i eficiència a Orihuela Costa”.

Així respon el defensor del poble valencià a la queixa presentada per la Federació d’Associacions d’Orihuela Costa (FAOC) davant d’aquesta institució, en què denunciaven les deficiències existents en matèria de recollida de residus en aquesta zona, com també la insuficiència i l’obsolescència dels contenidors, el depòsit incontrolat de fems i la brutícia a la via pública.

Per la seua banda, l’Ajuntament va remetre un informe al Síndic en què detallava els esforços realitzats per a millorar aquest servici en el municipi. Es tracta d’unes actuacions municipals que, segons aquesta federació de veïns, no es perceben a la zona d’Orihuela Costa. A pesar d’allò que s’ha detallat en l’informe municipal, aquesta federació reiterava la seua denúncia davant del Síndic  i insistia en el fet que les deficiències persistien a la zona d’Orihuela Costa.

En la seua resolució, el Síndic valora positivament les actuacions dutes a terme per l’Ajuntament d’Orihuela Costa. No obstant això,  Cholbi recorda que la recollida de residus és un servici públic obligatori, i per tant, exigible pels propis veïns. Un servici que s’ha de prestar amb eficàcia i eficiència, per la qual cosa l’Ajuntament haurà de realitzar les actuacions que siguen necessàries perquè aquest millore a la zona d’Orihuela Costa.

Vegeu el contingut de la resolució en: http://www.elsindic.com/Resolucions/10919921.pdf