Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • La Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament d’Utiel es comprometen amb el Síndic a aconseguir la retirada completa dels plàstics de l’abocador il·legal d’Utiel

Actualitat del Síndic

La Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament d’Utiel es comprometen amb el Síndic a aconseguir la retirada completa dels plàstics de l’abocador il·legal d’Utiel

16-04-2019
La Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament d’Utiel es comprometen amb el Síndic a aconseguir la retirada completa dels plàstics de l’abocador il·legal d’Utiel

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha rebut aquesta setmana els informes de l’Ajuntament d’Utiel i de la Conselleria d’Agricultura,  Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en què acceptaven la recomanació que el defensor els va dirigir el passat mes de març. En aquesta resolució Cholbi els instava a treballar de manera coordinada per a “aconseguir la retirada de tot el plàstic emmagatzemat, lliurar-lo a gestors autoritzats, netejar les parcel·les i restituir-les a l’estat anterior a les infraccions comeses, tramitar i resoldre els expedients sancionadors incoats, i cobrar les quantitats invertides en l’execució subsidiària a costa de l’obligat.”

El defensor del poble valencià va obrir aquesta investigació arran de les notícies publicades en diversos mitjans de comunicació, que denunciaven l’existència d’un abocador il·legal amb tones de residus de plàstics al municipi d’Utiel. Es tracta d’unes instal·lacions que implicaven un greu problema mediambiental i que a més constituïen un seriós perill i una amenaça per a la integritat i la salut de les persones.

L’informe remés per la Conselleria indica que, a banda del procediment sancionador en curs, el passat 28 de gener es van iniciar els treballs de retirada dels residus de plàstic. Aquestes labors estan sent supervisades per l’Ajuntament d’Utiel i la Policia de la Generalitat “que comproven les dades necessàries per a conéixer la destinació dels residus”. Fins a la data d’informe es té constància de la retirada de 6 tones de plàstics.

Per la seua banda, en la contestació remesa per l’Ajuntament d’Utiel al Síndic, el consistori es compromet a continuar amb la tramitació de l’expedient municipal contra la mercantil en qüestió i complir la recomanació del Síndic.

Des d’aquesta institució seguirem de prop les actuacions efectuades per les administracions amb l’objectiu de constatar la consecució dels compromisos adquirits.

 

Hi adjuntem la resolució del Síndic sobre aquest assumpte.

Notícies relacionades