Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Luna afirma que el compromís amb la independència i imparcialitat és fonamental per al Síndic

Actualitat del Síndic

Luna afirma que el compromís amb la independència i imparcialitat és fonamental per al Síndic

04-12-2019
Luna afirma que el compromís amb la independència i imparcialitat és fonamental per al Síndic

València, 3/12/2019. Ángel Luna ha jurat aquest matí el càrrec de síndic de greuges de la Comunitat Valenciana en les Corts Valencianes, en un acte en què ha destacat el seu compromís amb la independència i imparcialitat “que és fonamental per a la funció del Síndic”.

L’alt comissionat de les Corts, encarregat de vetlar pel compliment i respecte dels drets i les llibertats dels ciutadans, ha recordat la tasca ingent que té la institució amb els escassos mitjans de què disposa. Atés que el Síndic no pot prendre mesures coercitives, Luna ha sol·licitat la col·laboració de les Corts perquè es facen ressò del retret a les administracions públiques, i també la dels mitjans de comunicació a fi que contribuïsquen a amplificar-lo, amb l’objectiu d’assolir el dret a una bona administració.

Ángel Luna ha sigut adjunt primer al Síndic de Greuges des del 2014 i exerceix com a defensor del poble valencià en funcions des que el passat 18 de juliol es declarara oficialment la vacant de síndic de greuges a causa de la finalització del segon mandat de Cholbi.

Luna serà el cinqué síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, darrere d’Arturo Lizón (qui posà en marxa la institució l’any 1993 i hi va romandre fins al 1998), Luis Fernando Saura (del 1998 al 2000, quan va morir), Bernardo del Rosal (2001 a 2006) i José Cholbi (2009-2019).

 

Notícies relacionades