Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Luna demana a Sanitat que argumente les raons per a no donar informació sobre com afecta la Covid-19 a cada municipi

Actualitat del Síndic

Luna demana a Sanitat que argumente les raons per a no donar informació sobre com afecta la Covid-19 a cada municipi

15-05-2020
Luna demana a Sanitat que argumente les raons per a no donar informació sobre com afecta la Covid-19 a cada municipi

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha admés a tràmit una queixa del Grup Popular de les Corts Valencianes, signada per la seua portaveu Isabel Bonig, en què es denuncia que nombrosos alcaldes no obtenen resposta de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, davant les seues reiterades peticions d’informació sobre com afecta l’epidèmia de la COVID-19 els seus municipis específicament.

El Síndic ha iniciat una investigació per a contrastar els fets relatats i ha sol·licitat a la Conselleria un informe de les raons que impedeixen facilitar a tots els ajuntaments de la Comunitat la màxima informació possible sobre en quina mesura els seus respectius municipis es troben afectats per l’epidèmia de la COVID-19.

L’autora de la queixa manifesta que els alcaldes volen accedir a aquesta informació per a no contribuir a la propagació del virus i adoptar les mesures necessàries en la gestió dels serveis municipals. Així mateix, en l’escrit que dirigeix a aquesta institució assenyala que la Conselleria no ha atés les sol·licituds dels ajuntaments “no per no conéixer les dades requerides, sinó per una instrucció formulada als responsables dels departaments de salut, com també als alts càrrecs de la Conselleria, que estableix que únicament s’ha d’informar de les dades provincials”.

En la seua exposició la promotora de la queixa argumenta que la Conselleria nega una informació que els municipis necessiten per a adoptar mesures sanitàries de seguretat en la fase de desescalada, sense causa raonable.

 

Notícies relacionades