Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Luna obri una queixa d’ofici per les llistes d’espera per a les intervencions quirúrgiques

Actualitat del Síndic

Luna obri una queixa d’ofici per les llistes d’espera per a les intervencions quirúrgiques

11-02-2020
Luna obri una queixa d’ofici per les llistes d’espera per a les intervencions quirúrgiques

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha obert una queixa d’ofici davant de les nombroses queixes que ha rebut en què es denuncien les demores en l’assistència sanitària i, particularment, en els temps d’espera per a les intervencions quirúrgiques.

Així doncs, com a primera actuació la institució ha sol·licitat un informe a la Conselleria de Sanitat perquè li comunique la dotació de quiròfans disponibles a la Comunitat i el nombre d’aquells que estan en funcionament, amb la dada de la població a la qual atén; la xifra d’intervencions quirúrgiques practicades durant 2018 i 2019; el nombre de pacients actualment en llista d’espera quirúrgica; i el temps mitjà de demora per a ser operat en les diverses especialitats, com també la quantitat de professionals per a cadascuna de les especialitats.

En la petició s’especifica a Sanitat que, per a facilitar l’estudi de les qüestions plantejades en la queixa, separe la informació requerida per departaments de salut.

El Síndic considera que la salut és un element fonamental en la qualitat de vida de la ciutadania, i el denominat bloc quirúrgic és un dels recursos sanitaris amb més complexitat i en el qual, dins del procés assistencial, es concentren més recursos humans (equips multidisciplinaris), físics (quiròfans) i tecnològics. Les llistes d’espera són un dels indicadors que cal tenir en compte per a determinar si el sistema sanitari assoleix estàndards de qualitat.

Notícies relacionades