Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Obrim una investigació davant de les dificultats per a ubicar el centre d’acollida de menors a Paterna

Actualitat del Síndic

Obrim una investigació davant de les dificultats per a ubicar el centre d’acollida de menors a Paterna

14-03-2018
Obrim una investigació davant de les dificultats per a ubicar el centre d’acollida de menors a Paterna

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert hui una queixa d’ofici a fi de conéixer les mesures adoptades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a implantar el nou model d’acolliment residencial de menors i la col·laboració prestada pels diversos ajuntaments a què s’ha dirigit.

En el Síndic se segueixen amb molta inquietud les notícies publicades en els mitjans de comunicació sobre les dificultades evidenciades a l’hora d’ubicar un centre d’acollida de menors a la localitat de Paterna. En aquest sentit, des del Síndic es recorda que aquesta Conselleria és la responsable, entre altres coses, del desenvolupament i la implantació del sistema de protecció a la infància i l’adolescència a la Comunitat Valenciana. Per a dur a terme aquesta competència, necessita la col·laboració i coordinació d’altres administracions públiques –tant autonòmiques com locals.

Al juliol de 2017, la Conselleria d’Igualtat va presentar el nou model d’acolliment residencial  d’infància i adolescència, amb l’objectiu d’implantar noves formes d’intervenció amb els menors que es troben acollits i millorar l’atenció que se’ls presta. Entre altres mesures, el nou model preveu la promoció de centres amb places reduïdes i ubicades en llocs en què la normalització assistencial esdevinga una realitat.

Sens dubte, per a la implantació d’aquest nou model serà imprescindible comptar amb la implicació activa dels ajuntaments en què seran ubicats. És per això que el defensor del poble de la Comunitat Valenciana s’adreçarà al llarg dels pròxims dies, no sols a la Conselleria, sinó també a l’Ajuntament de Paterna per a demanar informació sobre la planificació i informació facilitada per part de l’Administració autonòmica, com també la coordinació i col·laboració amb l’Ajuntament d’aquesta localitat.

Així mateix, amb aquesta queixa d’ofici el Síndic també vol conéixer altres incidències que han tingut lloc a causa del mateix motiu en altres municipis de la Comunitat Valenciana, com ara l’Eliana o Llíria.

Notícies relacionades