Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Recomanem a la Conselleria que facilite la informació mediambiental sol·licitada sobre unes obres al litoral d’Orpesa

Actualitat del Síndic

Recomanem a la Conselleria que facilite la informació mediambiental sol·licitada sobre unes obres al litoral d’Orpesa

09-08-2021
Recomanem a la Conselleria que facilite la informació mediambiental sol·licitada sobre unes obres al litoral d’Orpesa

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha instat la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que facilite a una ciutadana la informació mediambiental que havia sol·licitat sobre les obres que s’estan realitzant en el Sector Sud de Torre Bellver, una zona que es troba al litoral d’Orpesa i que pertany a la xarxa Natura 2000.

D’aquesta forma, el defensor del poble valencià dona suport a la reclamació d’aquesta ciutadana, que va acudir al Síndic després de no rebre contestació a les seues sol·licituds d’informació sobre aquesta matèria.

La base legal de la resolució del Síndic és la Llei 27/2006, de 18 de juliol. Aquesta norma reconeix el dret de totes les persones a accedir a la informació ambiental que es trobe a les mans de les autoritats públiques, sense que per a això estiguen obligats a declarar un interés determinat. Amb caràcter general, aquesta norma dona un termini màxim d’un mes per a resoldre aquestes sol·licituds d’informació.

Des del Síndic de Greuges continuem insistint que el dret d’accés a la informació ambiental exerceix un paper essencial en la conscienciació i l’educació ambiental de la societat. A més, constitueix un instrument indispensable per a poder intervenir amb coneixement de causa en els assumptes públics.

Consulteu el contingut d’aquesta resolució: 11712619.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades