Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Instem Riba-roja a solucionar les molèsties provocades pels lladrucs de gossos en una comunitat de veïns

Actualitat del Síndic

Instem Riba-roja a solucionar les molèsties provocades pels lladrucs de gossos en una comunitat de veïns

07-02-2019
Instem Riba-roja a solucionar les molèsties provocades pels lladrucs de gossos en una comunitat de veïns

La tinença d’animals de companyia pot arribar a ser una font de conflictes entre veïns a les comunitats de propietaris. Entre les molèsties més comunes es troben els lladrucs continus de gossos, sobretot en horari de descans.

Aquesta és justament la situació que denuncia un veí de Riba-roja, que ha presentat una queixa davant del síndic de greuges, José Cholbi, per les contínues molèsties que suporta des de fa més d’un any, a causa dels lladrucs i udols de dos gossos catalogats com potencialment perillosos en un habitatge de la comunitat de propietaris on resideix. Segons aquest ciutadà, els gossos estan “permanentment tancats” al celobert, on sovint lladren, udolen o juguen, i els impedeixen, a ell i la seua família (amb un fill de tres anys), dormir amb normalitat.

La tinença d’animals de companyia en les comunitats de propietaris està regulada normalment en les ordenances municipals de cada ajuntament. I així ocorre a Riba-roja, l’Ordenança municipal del qual (reguladora de la protecció d’animals, de la tinença d’animals potencialment perillosos i tinença d’animals en llocs públics i privats) estableix en l’article 17 que “la tinença d’animals de companyia en habitatges urbans es troba condicionada a disposar d’un allotjament, no atemptar contra la higiene i la salut pública, i no causar molèsties als veïns (…)”. En cas d’incompliment, i una vegada denunciada aquesta situació, l’ajuntament ha d’intervindre-hi  per a evitar aquests comportaments molestos.

En l’informe municipal remés al Síndic se’ns comunica que hi ha dues infraccions comeses pels propietaris dels gossos i s’estan tramitant dos expedients sancionadors, però no ens concreta l’estat de la tramitació ni les mesures i/o resolucions que s’han adoptat com a resultat de la tramitació.

És per això que Cholbi, en la seua resolució, ha demanat al consistori que impulse la tramitació i resolució dels expedients sancionadors i que, una vegada constatades les infraccions, adopte les mesures necessàries per a pal·liar les molèsties que estan sent denunciades pels veïns.

Consulteu la resolució del síndic sobre aquest assumpte.

Notícies relacionades