Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic habilita un assistent virtual per a atendre consultes sobre el coronavirus les 24 hores

Actualitat del Síndic

El Síndic habilita un assistent virtual per a atendre consultes sobre el coronavirus les 24 hores

20-03-2020
El Síndic habilita un assistent virtual per a atendre consultes sobre el coronavirus les 24 hores

El Síndic de Greuges ha habilitat en la seua pàgina web www.el sindic.com un assistent virtual per a contestar les preguntes de la ciutadania sobre el coronavirus les 24 hores al dia. Aquest servei és una iniciativa solidària de l’empresa alacantina 1MillionBot, líder en l’àmbit dels assistents virtuals basats en intel·ligència artificial.

“Carina” és el nom de l’assistent virtual que respon als dubtes i consultes que li formulen sobre el COVID-19: Què és el coronavirus, símptomes, què fer davant d’un contagi, teletreball o normes sobre les exigències derivades de l’alarma governamental. Per a accedir a l’assistent, pitgeu en la imatge de la seua cara que apareix al cantó inferior dret

“Carina” extrau la seua informació de fonts oficials com ara l’OMS (Organització Mundial de la Salut), el Ministeri de Sanitat i altres normatives governamentals, el Center For Disease, Control and Prevention i articles científics, entre altres fonts contrastades. La iniciativa està dirigida per la doctora Raquel Pomares, amb un equip multidisciplinari que abasta els camps de la biologia, informàtica, sociologia, lingüística, i màrqueting, i que actualitza diàriament la informació.

Les persones que utilitzen aquest servei poden plantejar els seus dubtes a “Carina” en un llenguatge col·loquial i els respondrà en el xat com si parlaren amb un ésser humà.

Atesa la complexitat de mantindre informada la ciutadania i la saturació dels telèfons d’informació sobre aquest tema, “Carina” està contribuint positivament a complementar els canals d’informació a la societat en aquests moments tan difícils que estem vivint. Així mateix, permet manejar un nombre molt elevat de consultes alhora, sense cap intervenció humana.

Notícies relacionades