Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic investiga el funcionament dels centres d’atenció primerenca de la Comunitat Valenciana

Actualitat del Síndic

El Síndic investiga el funcionament dels centres d’atenció primerenca de la Comunitat Valenciana

26-02-2019
El Síndic investiga el funcionament dels centres d’atenció primerenca de la Comunitat Valenciana

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha demanat informació a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives sobre el funcionament i les llistes d’espera en els centres d’atenció primerenca (CAT) a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’uns recursos que presten tractament assistencial i/o preventiu a menors de 0 a 6 anys amb problemes de desenvolupament o risc de patir-los per causa d’origen prenatal, perinatal o postnatal.

El defensor del poble valencià ha obert aquesta actuació d’ofici després de tindre coneixement que, arran d’una instrucció interna de la Conselleria, els centres d’atenció primerenca estan obligats a atendre dos menors per cada una de les places que tenen concertades, cosa que podria repercutir en la qualitat del servei que s’ha de prestar tant als menors com a les seues famílies.

D’acord amb la informació a què ha tingut accés el Síndic, tot i que ha augmentat el nombre de menors atesos (dos per cada plaça), l’Administració no ha augmentat la ràtio de professionals d’aquests recursos. Tampoc hauria reflectit aquesta situació en la convocatòria de concert de diversitat funcional ni en les resolucions individuals de concert dels centres d’atenció primerenca.

Davant d’aquesta situació, el Síndic ha requerit un informe exhaustiu que detalle el nombre de xiquetes i xiquets que es troben en llista d’espera per a ser atesos en els CAT, la seua edat, la data de sol·licitud i l’avaluació de la patologia. Igualment, s’ha interessat pel nombre de places concertades, la plantilla de personal i el nombre de xiquets. Finalment, Cholbi també ha sol·licitat còpia de l’esmentada instrucció en què s’indica que cal atendre dos menors per cada plaça concertada i els criteris de prioritat en la llista d’espera, en el cas que n’hi haguera.

Notícies relacionades