Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic investiga quines mesures ha adoptat l’Ajuntament de València en barris vulnerables

Actualitat del Síndic

El Síndic investiga quines mesures ha adoptat l’Ajuntament de València en barris vulnerables

20-05-2020
El Síndic investiga quines mesures ha adoptat l’Ajuntament de València en barris vulnerables

El Síndic ha obert una investigació d’ofici amb la finalitat de saber quines mesures ha adoptat l’Ajuntament de València per a atendre les necessitats socials en els barris especialment vulnerables de la ciutat, aparegudes o intensificades com a conseqüència de la COVID-19. En concret, en les zones pròximes al port, com ara Natzaret, el Cabanyal o la Malva-rosa, entre d’altres.

El confinament derivat de l’actual estat d’alarma ha agreujat la situació de pobresa i exclusió social en la qual ja es trobaven molts veïns d’aquests barris, atés que la crisi generada pel coronavirus afecta sobretot col·lectius vulnerables: menors en situació de risc; persones dependents, migrants o sense llar; i dones víctimes de violència.

Conscient que les accions dutes a terme per associacions, ciutadania i empreses del tercer sector (distribució d’aliments, productes d’higiene, material escolar…) estan resultant decisives per a atendre les necessitats bàsiques d’aquestes persones, el Síndic considera imprescindible per a una major eficàcia “que les actuacions de les administracions públiques i de la iniciativa privada s’articulen amb el suport i la coordinació de l’Administració municipal”.

A fi de contrastar la informació exposada en la queixa, el Síndic ha sol·licitat a l’Ajuntament de València un informe en el qual explicite les directrius establides per a organitzar els serveis socials d’atenció primària amb motiu del confinament i la desescalada provocats per la COVID-19, en compliment de la resolució de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Així mateix, també sol·licita informació sobre les qüestions següents:

– Com continuar garantint les diverses prestacions dels serveis socials (professionals, econòmiques i tecnològiques) del sistema públic de serveis socials.

– Població atesa amb motiu de la pandèmia (majors, persones amb diversitat funcional; amb problemes de salut mental; majors i/o pluripatològiques; menors i adolescents afectats per tancaments de menjadors escolars; persones contagiades per la COVID-19 que no poden complir les normes d’aïllament al seu domicili; persones sense llar; o persones que per l’epidèmia han perdut els seus ingressos econòmics.

– Persones derivades a atenció secundària.

– Actuacions prioritàries adoptades en matèria de dependència, servei d’atenció a domicili, renda valenciana d’inclusió i barris inclusius.

– Mesures adoptades per a garantir el reforç dels equips PANGEA; equips específics d’intervenció amb infància i adolescència; d’intervenció amb adolescents en conflicte amb la llei; unitats d’igualtat, xarxa jove, programa d’igualtat i inclusió del poble gitano.

 

Notícies relacionades