Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic recomana a l’Ajuntament de València que revise les tarifes públiques per a famílies nombroses i discapacitats

Actualitat del Síndic

El Síndic recomana a l’Ajuntament de València que revise les tarifes públiques per a famílies nombroses i discapacitats

18-11-2019
El Síndic recomana a l’Ajuntament de València que revise les tarifes públiques per a famílies nombroses i discapacitats

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha recomanat a l’Ajuntament de València que, en l’exercici de la seua autonomia local, revise immediatament les seues tarifes públiques I que fixe preus més avantatjosos per als membres de famílies nombroses i persones amb discapacitat acreditada.

Aquesta resolució parteix de dues queixes presentades per una mare de tres fills de 7, 5 i 3 anys d’edat, el menor dels quals té una discapacitat reconeguda del 67%, que ja en 2018 va denunciar la falta d’ajudes a les famílies nombroses o amb fills amb discapacitat per a realitzar activitats esportives en recintes municipals de València.

Aleshores, tot recollint la voluntat de Protecció a les Famílies Nombroses expressada en la legislació nacional i autonòmica, el Síndic va recomanar l’Ajuntament de València que implantara en els seues ordenances una perspectiva familiar al fixar els preus públics, amb l’objectiu que resulten més beneficiosos per a les famílies nombroses. L’Ajuntament va acceptar al febrer de 2019 modificar la regulació dels preus públics municipals corresponents a l’ús de les instal·lacions esportives, per tal d’incorporar les esmentades bonificacions.

No obstant això, I malgrat el compromís adquirit per l’Ajuntament de València, la persona promotora de la queixa hi va presentar una nova queixa al mes de juny passat, i va manifestar que no s’havia produït cap modificació de tarifes del poliesportiu municipal del seu barri on els seus tres fills hi acudeixen a fer natació, un d’ells per prescripció mèdica per tindre una discapacitat.

El Consistori valencià argumenta que en breu s’iniciarà el procés de modificació de l’ordenança de preus públics d’aplicació en les instal·lacions esportives municipals, i indica que està previst l’entrada en vigor per a 2020. Davant aquesta resposta, el Síndic li recomana que revise immediatament les tarifes aplicades sense necessitat de demorar la seua entrada en vigor fins al pròxim curs escolar 2020-21, i que reintegre, si s’escau, a les famílies i persones beneficiades els imports pagats.

Notícies relacionades