Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic de Greuges insta Godella a millorar l’accessibilitat del municipi per a les persones amb discapacitat

Actualitat del Síndic

El Síndic de Greuges insta Godella a millorar l’accessibilitat del municipi per a les persones amb discapacitat

27-01-2022
El Síndic de Greuges insta Godella a millorar l’accessibilitat del municipi per a les persones amb discapacitat

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, s’ha dirigit a l’Ajuntament de Godella perquè realitze les obres necessàries a fi de garantir que el carrer Vila Blanca siga accessible i transitable per a les persones amb mobilitat reduïda. Igualment, recrimina la conducta de l’Ajuntament pel fet de no facilitar informació al Síndic i li recorda el seu deure legal de col·laborar amb aquesta institució.

El defensor valencià va iniciar aquesta investigació arran de la queixa presentada per una veïna d’aquesta localitat a la fi del mes d’octubre passat. Uns mesos abans, la seua mare ─una persona d’edat avançada que necessita cadira de rodes per als seus desplaçaments─ havia sol·licitat a l’Ajuntament poder disposar de passos de vianants i rebaixos de vorera en aquesta via per a poder transitar-hi. No obstant això, fins aquest moment l’Administració no havia realitzat cap actuació ni li havia contestat.

Per part seua, el Síndic va sol·licitar al consistori informe sobre aquest expedient, però tampoc se li va facilitar, cosa que va obligar la institució a resoldre amb les dades proporcionades per la ciutadana i donar-los veracitat.

En la seua resolució el defensor del poble valencià subratlla l’obligació legal dels poders públics, en aquest cas de l’Ajuntament, d’adoptar les mesures pertinents per a assegurar l’accés de les persones amb discapacitat, en igualtat de condicions amb les altres, a l’entorn físic i als espais públics. Sens dubte, la falta d’accessibilitat a aquests espais públics constitueix una forma subtil alhora que indubtable de discriminació, ja que es limita l’autonomia d’aquestes persones i també la seua capacitat de participar en tots els aspectes de la vida en igualtat de condicions.

Així mateix, el defensor valencià també recorda al consistori el seu deure de donar resposta als escrits presentats pels ciutadans, amb celeritat, agilitat i eficàcia.  A més l’adverteix que «l’absència de resposta implica un funcionament anormal d’aquesta Administració».

Consulteu la nostra resolució sobre aquest assumpte.

Notícies relacionades