Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic empeny Sanitat a operar una pacient en llista d’espera des de fa dos anys

Actualitat del Síndic

El Síndic empeny Sanitat a operar una pacient en llista d’espera des de fa dos anys

08-04-2022
El Síndic empeny Sanitat a operar una pacient en llista d’espera des de fa dos anys

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, s’ha dirigit a la Conselleria de Sanitat amb l’objectiu que el Servei de Cirurgia General i Aparell Digestiu de la Fe de València cite una pacient al més prompte possible per tal d’«efectuar la intervenció quirúrgica que té pendent des de fa més de dos anys».

De manera general i en relació amb les demores sanitàries, el defensor valencià també recomana a l’Administració sanitària que prenga mesures per a garantir una atenció sanitària integral i de qualitat que complisca amb els principis de celeritat i eficàcia.

Luna va conéixer aquest cas a mitjan desembre del 2021, quan l’afectada, una pacient oncològica, va presentar una queixa davant d’aquesta institució per denunciar que, malgrat tenir fetes totes les proves, portava més de dos anys esperant a ser citada per a una intervenció quirúrgica i que la seua salut havia empitjorat.

Al gener d’enguany la Conselleria va comunicar al defensor valencià que «en un període d’un a dos mesos podria plantejar-se la intervenció», alhora que lamentava la demora. No obstant això, des de l’oficina del Síndic es va contactar amb la pacient a mitjan març, qui va confirmar que continuava a l’espera de ser citada.

En la seua resolució Luna insisteix en el fet que les demores en l’assistència sanitària, la realització de les proves, les intervencions quirúrgiques i l’aplicació de tractaments fan que els pacients troben obstaculitzat l’accés efectiu a les prestacions, els quals poden experimentar un deteriorament important en la seua salut. Aquests retards s’han agreujat de manera evident durant la pandèmia del coronavirus.

Consulteu la nostra actuació:

Notícies relacionades