Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta a garantir la igualtat en l’accés a les unitats de lactància materna

Actualitat del Síndic

El Síndic insta a garantir la igualtat en l’accés a les unitats de lactància materna

15-12-2022
El Síndic insta a garantir la igualtat en l’accés a les unitats de lactància materna

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha recomanat a la Conselleria de Sanitat que impulse la creació d’una Unitat de Referència de Lactància Materna per atendre aquelles patologies que, per les seues característiques, necessiten cures d’elevat nivell d’especialització i tecnologia a fi de garantir tant la qualitat com la seguretat i l’eficàcia assistencial sanitària.

Aquesta és una de les recomanacions del Síndic després de la queixa presentada per una persona que denunciava que el seu bebé, de mes i mig, no havia pogut ser atés en la Unitat de Lactància de l’Hospital Peset perquè pertanyia a un altre departament de salut, concretament a la Fe, que no compta amb aquesta unitat d’especialització. Considerava que la seua filla estava sent discriminada i que s’estaven vulnerant els seus drets com a pacient.

La Conselleria de Sanitat va confirmar al defensor del poble valencià que, en l’actualitat, només existeix la Unitat de Lactància Materna del Departament València-Hospital Peset, i que aquesta no és una unitat de referència, sinó de caràcter departamental, és a dir, destinada a atendre només aquelles persones que pertanyen a aquest departament de salut.

El Síndic considera necessari crear tant unitats de referència com departamentals, a fi de garantir l’equitat en l’accés a aquest servei sanitari. Per això, recomana que, mentre que es realitzen les gestions per a crear aquestes unitats, es dote l’existent a l’Hospital Doctor Peset dels mitjans personals i materials necessaris per a permetre l’atenció d’aquells lactants que, prèviament valorats per atenció primària, necessiten els seus serveis.

Consulteu la nostra actuació: 11908631.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades