Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta a reconéixer la “ajuda al lloguer Covid-19” a una persona que va ser acomiadada durant el període de prova en plena pandèmia.

Actualitat del Síndic

El Síndic insta a reconéixer la “ajuda al lloguer Covid-19” a una persona que va ser acomiadada durant el període de prova en plena pandèmia.

24-08-2021
El Síndic insta a reconéixer la “ajuda al lloguer Covid-19” a una persona que va ser acomiadada durant el període de prova en plena pandèmia.

Al març de 2020 i a conseqüència de la pandèmia, el van acomiadar del treball quan es trobava en “període de prova”. És per això que no va poder pagar el lloguer del seu habitatge des d’abril del 2020.

Al juny d’aqueix any, va sol·licitar l’ajuda per al lloguer de l’habitatge que el Consell havia aprovat dins del paquet de mesures urgents per a pal·liar l’impacte de la Covid-19 en els lloguers d’habitatge habitual.

No obstant això, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica va denegar la seua sol·licitud per no quedar acreditat que es trobara en situació de desocupació perquè estava en “període de prova”. La persona interessada va recórrer aquesta decisió al desembre de 2020 i encara no ha rebut resposta.

Des del Síndic defensem que, d’acord amb les mesures urgents aprovades per llei, a partir del 9 de març de 2020, la finalització del treball durant el període de prova es considera com a situació legal de desocupació. En conseqüència, instem la Conselleria a contestar a aquest ciutadà i que li reconeguen l’ajuda al lloguer de l’habitatge habitual.

Consulta la nostra resolució sobre aquest cas.

Notícies relacionades