Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta a eliminar la bretxa digital en les ajudes al lloguer d’habitatge per a joves

Actualitat del Síndic

El Síndic insta a eliminar la bretxa digital en les ajudes al lloguer d’habitatge per a joves

08-11-2022
El Síndic insta a eliminar la bretxa digital en les ajudes al lloguer d’habitatge per a joves

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Angel Luna, ha tornat a demanar a la Conselleria d’Habitatge que garantisca el dret de les persones a triar en tot moment si es comuniquen amb les administracions públiques per mitjans electrònics o no. Aquesta vegada ho fa en relació amb les convocatòries d’ajudes al lloguer d’habitatge per a persones menors de 35 anys.

L’actuació del defensor del poble valencià es va iniciar després de la queixa presentada per una ciutadana que va sol·licitar la concessió d’aquesta ajuda i li va ser denegada per no haver-la presentat electrònicament; un requisit imprescindible segons les bases de la convocatòria.

La Conselleria va intentar notificar a la interessada aquest defecte per correu electrònic, però aquesta mai el va rebre perquè va cometre un error en escriure la seua adreça de correu en el formulari de sol·licitud. No obstant això, segons la interessada, en el mateix formulari sí que constava el seu número de telèfon, al qual l’Administració podria haver recorregut en constatar que els correus electrònics enviats no s’havien lliurat. Per aquest motiu el Síndic també ha demanat revisar la denegació de l’ajuda sol·licitada per aquesta persona.

No és la primera vegada que el Síndic aborda el problema de la bretxa digital; una forma de discriminació i exclusió social, ja que priva precisament les persones més necessitades de l’accés a les ajudes que tenen reconegudes per llei. «Els recursos públics han d’arribar als qui de debò els necessiten i no, necessàriament, als qui sàpiguen com trobar-los, perquè sovint a les necessitats de les persones se suma la seua falta de capacitat per a relacionar-se amb l’Administració o amb el maneig de les noves tecnologies» conclou Luna.

En aquest cas, el Síndic posa el focus en les persones menors de 35 anys a les quals van dirigides aquestes ajudes a l’habitatge. Ser jove no sempre és sinònim de tenir competències digitals. Hi ha persones en aquest grup d’edat que no han tingut les mateixes possibilitats d’accés a les noves tecnologies i, per tant, no tenen les destreses necessàries per a manejar-les i aprofitar el potencial que ofereixen.

Consulteu la nostra actuació: 11869837.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades