Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic insta Habitatge a compensar una arrendadora pels ingressos que no va percebre durant la pandèmia

Actualitat del Síndic

El Síndic insta Habitatge a compensar una arrendadora pels ingressos que no va percebre durant la pandèmia

26-05-2022
El Síndic insta Habitatge a compensar una arrendadora pels ingressos que no va percebre durant la pandèmia

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha recomanat a la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica que abone l’«ajuda de compensació a arrendadors d’habitatge» que va sol·licitar una persona a l’agost de 2021.

Aquestes ajudes, amb càrrec al Pla Estatal d’Habitatge, pretenen compensar els impagaments a aquells arrendadors que s’han vist afectats per la paralització judicial dels desnonaments en casos de vulnerabilitat econòmica dels inquilins que no tenien una altra alternativa residencial.

L’actuació del defensor del poble valencià es va iniciar a la fi del febrer d’enguany, després de la queixa presentada per una ciutadana que denunciava la falta de resposta a la seua sol·licitud de compensació d’arrendadors d’habitatge que havia presentat a l’agost de 2021.

Luna recorda que, en el cas d’aquesta sol·licitud en concret, Habitatge disposa d’un termini màxim legal de tres mesos per a resoldre i notificar a l’interessat. Excepcionalment, l’Administració pot acordar l’ampliació del termini tres mesos més, encara que no ha sigut així en aquest cas. «Una vegada vençut el termini, si l’Administració no ha resolt, la sol·licitud s’entén estimada per silenci administratiu».

En aquest sentit, i independentment de la corresponent resolució confirmatòria de l’ajuda sol·licitada, la Conselleria hauria d’emetre el certificat acreditatiu del silenci produït i realitzar els tràmits corresponents per al seu abonament.

Consulteu la resolució del Síndic sobre aquest assumpte.

Notícies relacionades