Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El síndic insta la Mancomunitat de la Safor a «depurar responsabilitats» per la dolenta actuació en un procés selectiu

Actualitat del Síndic

El síndic insta la Mancomunitat de la Safor a «depurar responsabilitats» per la dolenta actuació en un procés selectiu

30-09-2022
El síndic insta la Mancomunitat de la Safor a «depurar responsabilitats» per la dolenta actuació en un procés selectiu

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha recomanat a la Mancomunitat de la Safor «iniciar els tràmits oportuns per a depurar les responsabilitats» que es puguen derivar a causa d’haver facilitat des d’aquella Administració informació errònia a una interessada en un procés selectiu, «i causar-li un greu perjudici». El defensor insta a «rescabalar els danys produïts (…) per l’anormal funcionament de l’Administració».

Aquesta és la resposta del defensor del poble valencià a la queixa que va presentar, a la fi del mes de juliol, una ciutadana que va registrar, per seu electrònica, dues reclamacions davant de la Mancomunitat esmentada perquè no la van deixar incorporar-se com a “agent d’igualtat” després d’haver aprovat una oposició i complir els requisits sol·licitats. Quan va acudir al defensor, l’Administració no havia respost cap de les reclamacions.

Després de sol·licitar-li informació sobre aquest tema, la Mancomunitat de Municipis de la Safor va informar el Síndic que no havia contestat abans a la ciutadana perquè, a causa d’un error informàtic en el registre, no havia tingut coneixement de les seues sol·licituds. Així mateix, l’Administració assegurava desconéixer el motiu pel qual es va comunicar a la interessada que no complia els requisits per al lloc, i afegia que la coordinadora d’aquest servei «ja no és personal d’aquesta Mancomunitat». Finalment, li oferia la possibilitat d’incorporar-se com a agent d’igualtat en aquella entitat, una oferta que l’afectada va acceptar.

No obstant això, a pesar que s’havia solucionat el recurs presentat per la ciutadana, el Síndic ha requerit la Mancomunitat perquè depure responsabilitats a causa del que ha ocorregut i revise el sistema informàtic de registre a fi de descartar que hi haja altres sol·licituds pendents de tramitar.

Consulteu la nostra resolució:11886450.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades