Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgeix a garantir la seguretat i salubritat d’un habitatge públic del barri alacantí Miguel Hernández

Actualitat del Síndic

El Síndic urgeix a garantir la seguretat i salubritat d’un habitatge públic del barri alacantí Miguel Hernández

11-10-2022
El Síndic urgeix a garantir la seguretat i salubritat d’un habitatge públic del barri alacantí Miguel Hernández

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha instat la Conselleria d’Habitatge a adoptar mesures que asseguren les condicions de seguretat, habitabilitat i salubritat d’un habitatge social situat al carrer Pare Cerdà del barri Miguel Hernández d’Alacant.

El defensor del poble valencià va iniciar la seua actuació després de rebre la queixa de la veïna afectada, qui havia sol·licitat a aquesta Conselleria que duguera a terme els treballs per a reparar les filtracions que afectaven la seua casa i que procedien del pis superior, i tanmateix no havia obtingut cap resultat.

L’Administració autonòmica reconeixia en l’informe remés al Síndic que calia efectuar la reparació de l’habitatge de manera immediata, ja que s’estava comprometent la seguretat, l’habitabilitat i la salubritat dels ocupants dels immobles i dels vianants. No obstant això, no hi esmentava res sobre que s’hagueren dut a terme les obres de reparació imprescindibles per a solucionar la situació descrita. L’informe sí que puntualitzava que, per a poder esmenar les filtracions que afectaven l’habitatge, calia que prèviament es netejara i es retiraren els fems acumulats al pis superior i també assenyalava que, mentre no prosperara el procediment iniciat per la Conselleria a fi que els serveis socials municipals es feren càrrec de les persones que resideixen al pis superior i es buidara l’habitatge, no es podria actuar i reparar-lo.

Per això, el defensor també demana a la Conselleria que requerisca els serveis socials de l’Ajuntament d’Alacant perquè es facen càrrec de les persones que resideixen al pis superior i que es buide l’habitatge causant de la insalubritat.

Consulta nuestra actuación: 11885913.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades