Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgeix a senyalitzar l’aparcament reservat, concedit fa més de tres anys, per a una persona amb una discapacitat del 87%

Actualitat del Síndic

El Síndic urgeix a senyalitzar l’aparcament reservat, concedit fa més de tres anys, per a una persona amb una discapacitat del 87%

29-06-2023
El Síndic urgeix a senyalitzar l’aparcament reservat, concedit fa més de tres anys, per a una persona amb una discapacitat del 87%

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, s’ha dirigit a l’Ajuntament de Pego per a sol·licitar que faça efectiu, sense més demora, l’acord de la Junta de Govern de febrer de 2020 i que materialitze l’aparcament reservat per a una persona amb una discapacitat.

La intervenció del defensor del poble valencià es va originar després de la queixa presentada per un veí de Pego que té reconegut un grau de discapacitat física del 87%, mobilitat reduïda de 7 punts i necessitat de tercera persona. Al gener de 2020, va sol·licitar la concessió de la reserva especial d’aparcament al seu nom, que li va ser concedida en Junta de Govern. No obstant això i malgrat que hi havia aportat tota la documentació requerida, havien transcorregut més de dos anys sense que s’haguera senyalitzat l’aparcament reservat.

Una altra de les deficiències que va denunciar l’afectat davant el Síndic estava relacionada amb una ajuda a domicili que va sol·licitar a l’octubre de 2019 als serveis socials municipals, sense resposta per part seua. Sobre aquesta qüestió, Luna ha instat l’Ajuntament a resoldre de manera immediata aquesta sol·licitud, quan ja han transcorregut 43 mesos des que va evidenciar la seua necessitat.

Segons relata el ciutadà en la seua queixa, el consistori tampoc va contestar la seua reiterada petició de modificació de dades en el padró municipal. Per això, el Síndic també ha requerit a l’Ajuntament a atendre-la o, en el seu cas, que justifique raonadament la impossibilitat de fer els canvis de dades en el padró.

L’Ajuntament de Pego tampoc ha contestat les peticions d’informació realitzades pel Síndic sobre aquests assumptes. Luna ha recriminat aquesta falta de col·laboració, ja que l’expedient s’ha tramitat amb la informació aportada únicament per l’interessat. A més, li ha advertit que aquest comportament es farà constar en la resolució que pose fi al procediment, així com en els informes anuals d’aquesta institució i, en aquest cas, s’indicarà també la identitat de les persones responsables.

Consulta la resolució del Síndic sobre aquest assumpte.

 

Notícies relacionades