Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgeix a solucionar el problema d’estacionament i accessibilitat a Santa Pola de l’Est

Actualitat del Síndic

El Síndic urgeix a solucionar el problema d’estacionament i accessibilitat a Santa Pola de l’Est

15-07-2022
El Síndic urgeix a solucionar el problema d’estacionament i accessibilitat a Santa Pola de l’Est

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha instat l’Ajuntament de Santa Pola a adoptar les mesures anunciades per a resoldre el problema de mobilitat que existeix des de fa anys a Santa Pola de l’Est, concretament a l’avinguda del Catalanet. Mentre es dissenyen, s’aproven i s’executen aquestes actuacions, Luna insisteix a «adoptar mesures provisionals concretes i eficaces per a facilitar-hi l’accessibilitat dels veïns, especialment d’aquelles persones amb problemes o situacions de mobilitat reduïda».

La intervenció del Síndic en aquesta qüestió es va originar després de la queixa presentada per un representant d’una de les fases de la Urbanització Riarmar, situada en aquesta avinguda. El veí denunciava els problemes que porten suportant des de fa anys a causa de l’ordenació del trànsit vigent. Una situació que impedeix l’aparcament, i fins i tot l’estacionament momentani, en un tram de dos quilòmetres de zona urbana i que obliga els residents a estacionar els seus vehicles al carrer Òscar Esplá, que presenta un desnivell amb aquesta de 30 metres, els quals han de ser salvats mitjançant una pujada de 218 escalons.

Per part seua, l’Ajuntament de Santa Pola va informar el Síndic que està prenent mesures per a revertir la situació exposada i va anunciar la ràpida adopció de decisions sobre l’ordenació del trànsit rodat a la zona, mitjançant l’aprovació i posada en funcionament d’un nou Pla de mobilitat sostenible.

No obstant això, l’informe municipal no detallava un termini temporal per a assolir la solució definitiva, ni tampoc exposava les mesures provisionals que es podien adoptar mentrestant per a millorar les condicions de vida d’uns veïns que estan patint aquest problema des de fa anys i que estan esperant una solució.

La resolució del Síndic remarca especialment la difícil situació que pateixen els veïns de la zona afectats per una mobilitat reduïda, com a conseqüència de les condicions exposades.

Consulteu la nostra actuació:11860815.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades