Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgeix l’Ajuntament de Xixona a facilitar una plaça d’aparcament per a una persona amb discapacitat

Actualitat del Síndic

El Síndic urgeix l’Ajuntament de Xixona a facilitar una plaça d’aparcament per a una persona amb discapacitat

09-02-2023
El Síndic urgeix l’Ajuntament de Xixona a facilitar una plaça d’aparcament per a una persona amb discapacitat

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, ha sol·licitat a l’Ajuntament de Xixona que actue amb celeritat en la tramitació de la plaça d’aparcament sol·licitada per la mare d’un gran dependent. També li reclama que supervise el compliment de la normativa relativa a accessibilitat i circulació en via pública i que atenga amb rapidesa els incompliments denunciats.

L’actuació del defensor del poble valencià es va iniciar després de la queixa presentada per una veïna de Xixona davant la falta d’actuació de l’Ajuntament a l’hora de facilitar l’accés del seu fill des de la furgoneta adaptada al seu domicili. L’afectat, que va amb cadira de rodes, té un 79% de discapacitat i necessitat de tercera persona, compta amb la preceptiva targeta d’estacionament acreditativa per a persones amb discapacitat funcional.

A més, la veïna es queixava de la passivitat municipal perquè no sancionaven les persones que aparquen sense autorització en zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda,  i aquelles que estacionaven inadequadament els seus vehicles i dificultaven el trànsit de persones amb cadires de rodes per les voreres.

Una vegada admesa la queixa a tràmit, el Síndic es va dirigir a l’Ajuntament de Xixona per a sol·licitar-li informació sobre aquesta, sense èxit. Una falta de resposta que no sols constitueix una falta de col·laboració amb aquesta institució, sinó que, a més, ignora el problema plantejat i les dificultats d’accessibilitat denunciades.

És evident que en les diverses lleis d’aplicació detallades pel Síndic en la seua resolució es persegueixen aquestes situacions considerades discriminatòries. Les administracions públiques, en aquest cas l’Ajuntament, tenen el deure legal d’adoptar les mesures necessàries per a eliminar els obstacles i les barreres en matèria d’accessibilitat. Luna recorda que «l’accessibilitat en tots els àmbits de la vida, i especialment en el transport, facilita que les persones amb discapacitat puguen viure de manera independent i participar plenament en tots els aspectes de la vida».

Consulteu la nostra actuació:11934376.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades