Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • El Síndic urgeix una solució al problema de transport dels usuaris del Centre Ocupacional Reina Sofia de Massamagrell

Actualitat del Síndic

El Síndic urgeix una solució al problema de transport dels usuaris del Centre Ocupacional Reina Sofia de Massamagrell

07-03-2024
El Síndic urgeix una solució al problema de transport dels usuaris del Centre Ocupacional Reina Sofia de Massamagrell

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, s’ha dirigit al Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord perquè prenga mesures que faciliten el transport a les persones usuàries del Centre Ocupacional Reina Sofia. En aquest sentit, Luna suggereix que aquest consorci dispose de la subvenció atorgada per la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge per al transport d’aquest centre i que explique com té previst que aquesta subvenció repercutisca directament en el transport, mitjà i cost, dels usuaris.

La intervenció del Síndic en aquest assumpte es va originar després de rebre la queixa d’una dona de 75 anys que es veia obligada a portar diàriament la seua filla, de 40 anys i amb una discapacitat del 80%, des del seu domicili a Rafelbunyol al Centre Ocupacional Reina Sofia a Massamagrell.

La Conselleria va informar aquesta institució que en 2023 va aprovar una subvenció a nom del Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord de 402.660 euros per a manteniment del Centre Ocupacional Reina Sofia, i una altra, de 33.000 euros per a transport dels usuaris. Per la seua part, des del citat consorci van indicar al Síndic que la contractació del servei de transport era deficitària en relació amb el mòdul calculat per la Conselleria, per la qual cosa estaven considerant, com a alternativa, la signatura d’acords singulars amb els ajuntaments on residien els usuaris.

En la seua resolució, el síndic manifesta «desconéixer a què s’ha dedicat aquesta quantia, si no s’ha destinat a pagar el trasllat dels usuaris o no s’ha utilitzat», però insisteix en el fet que el que resulta sens dubte incorrecte és «deixar recaure el cost, l’esforç i la responsabilitat del transport de les persones amb discapacitat, usuàries de centres ocupacionals, en els seus familiars, quan està prevista i assignada una ajuda per a aquesta finalitat».

El defensor conclou que el Consorci comarcal ha d’assumir la part subvencionada i els ajuntaments implicats la resta, sense descartar, si fora necessari, un possible copagament concretat a través de les associacions de pares i mares d’usuaris.

Finalment, el defensor del poble valencià també suggereix a la Conselleria de Serveis Socials que valore la possibilitat d’incrementar l’ajuda assignada per a transports d’usuaris.

Consulta la nostra resolució.

Notícies relacionades