Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Jornada del Síndic de Greuges sobre menors víctimes de violència de gènere

Actualitat del Síndic

Jornada del Síndic de Greuges sobre menors víctimes de violència de gènere

16-11-2018
Jornada del Síndic de Greuges sobre menors víctimes de violència de gènere

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana va dur a terme ahir, 15 de novembre, a la Universitat d’Alacant, la seua habitual jornada commemorativa del Dia de la Infància. Enguany, el tema principal va ser l’atenció a menors víctimes de violència de gènere.

Es tracta d’una matèria que ha suscitat un gran interés entre els agents d’igualtat, agents de la policia, educadors socials, professionals de la psicologia, psiquiatria, treballadors socials de l’Administració local i autonòmica, com també professionals de centres de menors i de punts de trobada familiar, entre d’altres. En total, s’hi inscrigueren més de dues-centes  persones i un nombre similar van seguir l’esdeveniment en directe a través del canal de la Universitat d’Alacant.

El síndic, José Cholbi, juntament amb la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió Social i Igualtat de la Universitat d’Alacant, María José Rodríguez, van ser els  encarregats d’inaugurar i presentar aquesta jornada, que va consistir en dues ponències i una taula redona.

La primera ponència va ser a càrrec Ana Rosser, professora de la Comunicació i Psicologia Social de la UA, que va centrar la seua intervenció en els menors com a víctimes invisibles de la violència de gènere, un tema molt relacionat amb la investigació que actualment dirigeix sobre estratègies per a intervindre amb menors exposats a violència de gènere.

A continuació, Félix Loizaga, professor de Psicologia en la Universitat de Deusto, va aprofundir durant la seua ponència en els estils d’aferrament de menors víctimes de violència de gènere.

Finalment, els tècnics del Síndic de Greuges David Calatayud i Conrado Moya van compartir amb totes les persones assistents les conclusions de les recents Jornades de Coordinació de Defensors del Poble, que van tindre lloc el passat mes d’octubre a Alacant i que van versar justament sobre l’atenció que reben les dones i menors víctimes de violència masclista.

El contingut d’aquesta jornada estarà disponible en breu en el nostre canal YouTube i les ponències en la nostra pàgina web.

Notícies relacionades