Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Jornada “L’Atenció a la Salut Mental Infantojuvenil”

Actualitat del Síndic

Jornada “L’Atenció a la Salut Mental Infantojuvenil”

28-11-2017
Jornada “L’Atenció a la Salut Mental Infantojuvenil”

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana du a terme demà, dimecres 29 de novembre, la seua Jornada Commemorativa del Dia Internacional de la Infància. Enguany, el tema central és l’atenció a la salut mental infantojuvenil. Es tracta d’una matèria que ha despertat un gran interés entre professionals que treballen en l’àmbit sanitari i educatiu de la salut mental infantil, com també entre professionals de centres de menors i  associacions en defensa de persones amb problemes de salut mental.

Hi ha un total de quasi 300 persones inscrites a la Jornada i un nombre similar no hi podran assistir perquè ha estat superat l’aforament de la sala conferència de l’ADDA d’Alacant; en qualsevol cas, les sessions es podran seguir en directe a través de la URL de l’esdeveniment: https://www.youtube.com/watch?v=EDW7dEbU5_U.

La Jornada consistirà en dues ponències i una taula redona. La primera ponència serà a càrrec de Dolores María Moreno Pardillo, psiquiatra de l’Hospital Gregorio Marañón i presidenta de l’Associació Espanyola de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescent, qui aprofundirà en la situació actual de l’atenció a la salut mental infantojuvenil i dels enfocaments que s’hi acosten en el futur.

A continuació, Bernardo Ortín, expert en orientació pedagògica, formació, assessorament i supervisió de professionals parlarà, des d’un enfocament psicopedagògic, de l’atenció a la salut mental de xiquets i adolescents atesos en el sistema de protecció de menors.

Persones representants de les diverses conselleries amb competència en aquesta matèria (Sanitat, Educació i Igualtat) també tindran l’oportunitat de dissertar, en una taula redona, sobre l’Estratègia Autonòmica de Salut Mental 2016-2020 i el Pacte Autonòmic de Salut Mental. Aquest espai serà compartit amb el president d’AIEM a la província d’Alacant, una associació que treballa per la integració de les persones que tenen un trastorn mental i com a punt de suport als seus familiars.

 

L’interés del Síndic de Greuges en aquest tema, l’atenció a menors amb problemes de salut mental,  ha sigut prioritari i recurrent al llarg dels anys, amb multitud de resolucions i informes duts a terme sobre la matèria. A més, els problemes de salut mental en la infància i l’adolescència presenten taxes molt elevades d’aparició de problemes de salut mental en la vida adulta. És per això que les persones expertes sostenen que la infància i l’adolescència són períodes clau per a atallar patologies mentals futures.

Hi adjuntem el programa de la jornada de demà.

Notícies relacionades