Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • La VI Jornada d’Infància i Adolescència del Síndic se centra en els joves en conflicte amb la llei

Actualitat del Síndic

La VI Jornada d’Infància i Adolescència del Síndic se centra en els joves en conflicte amb la llei

18-11-2021
La VI Jornada d’Infància i Adolescència del Síndic se centra en els joves en conflicte amb la llei

Aquesta setmana, com a acte commemoratiu del Dia Internacional del Xiquet, hem dut a terme la nostra VI Jornada d’Infància i Adolescència, que enguany s’ha centrat en els joves en conflicte amb la llei, des de la perspectiva de la justícia i l’educació i integració social.

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro Faure, i el síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, van inaugurar la jornada, que es va dur a terme a la sala d’actes de l’aulari II de la UA.

La professora de Criminologia de la Universitat de Castella-la Manxa, Esther Fernández Redondo, va pronunciar la conferència central, amb el títol “Análisis de la actual ley penal del menor. Retos de futuro”.

La segona part de la jornada constava de dues taules de col·loqui, concebudes per a analitzar la situació dels joves que tenen problemes amb la llei des de dues perspectives diferents: la mirada dels actors judicials que prenen mesures en resposta a les seues conductes i la dels educadors i psicòlegs responsables de la seua integració social.

En el primer col·loqui, coordinat per l’adjunt segon al Síndic, Carlos Castillo, van participar com a ponents Mª Amor Martínez, jutgessa de Jutjat de Menors núm. 3 d’Alacant; el fiscal coordinador de la Secció de Menors de l’Audiència Provincial d’Alacant, Carlos FerreirósCésar Chaves, advocat de la Secció de Menors del Col·legi d’Advocats de València i membre de l’Observatori d’Infància i Adolescència del Síndic de Greuges; Rosa Molero, directora general d’Infància i Adolescència de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; i Ignacio del Olmo, comissari principal cap provincial del Cos de la Policia Nacional d’Alacant.

En la segona part, coordinada pel tècnic del Síndic José Conrado Moya, van participar Antonia Ramón, psicòloga de l’equip tècnic de la Fiscalia de Menors d’Alacant; Verónica Córcoles, coordinadora de Mesures Judicials de Medi Obert de la Fundació Diagrama; Consuelo Bruna, directora del Centre Socioeducatiu Pi i Margall d’internament terapèutic; Francisco Nieto, director del centre de convivència educativa Alacant Amigó; i Olivia Martínez, directora de la Secció de l’IES Figueras Pacheco.

A la jornada, hi assistiren de manera presencial unes 200 persones, sobretot professionals de l’àmbit del dret, treball social i educació; unes altres 250 persones s’hi connectaren en directe per a seguir l’esdeveniment en línia.

Pròximament publicarem les fotografies, ponències i vídeos en la nostra pàgina web per a totes aquelles persones que vulguen accedir a aquests continguts.

Notícies relacionades