Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Luna reactiva els terminis de requeriments a les administracions en prolongar-se l’estat d’alarma pel coronavirus

Actualitat del Síndic

Luna reactiva els terminis de requeriments a les administracions en prolongar-se l’estat d’alarma pel coronavirus

30-04-2020
Luna reactiva els terminis de requeriments a les administracions en prolongar-se l’estat d’alarma pel coronavirus

El síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, Ángel Luna, reactiva des de hui la vigència dels terminis establits per a la tramitació dels expedients de queixa, i deixa així sense efecte la resolució que va dictar el passat 13 de març mitjançant la qual se n’acordava la suspensió.

Luna ha fet ús d’aquesta prerrogativa legal tenint en compte que l’estat d’alarma està tenint una durada superior a la prevista inicialment i després de constatar que mitjançant el teletreball la institució és capaç de donar tràmit i solució a les queixes presentades per la ciutadania. El Síndic de Greuges té com a missió vetlar per la defensa dels drets i llibertats fonamentals de les persones i aquesta labor no ha de ser interrompuda ni en estat d’alarma. Més encara si cap, quan les actuacions del Síndic estan relacionades amb queixes ciutadanes estretament vinculades a la situació que justifica l’estat d’alarma, o són indispensables per a la protecció de l’interés general o per al funcionament dels serveis bàsics.

Des que es va decretar l’estat d’alarma per l’emergència sanitària de la COVID-19, el Síndic de Greuges continua atenent les consultes i queixes presentades per la ciutadania, tant per telèfon, com per via electrònica, web, correu electrònic o correu postal.

https://www.elsindic.com/wp-content/uploads/2020/04/NP-Reactivacio-terminis_resolucio.pdf

 

Notícies relacionades