Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Obrim queixa d’ofici per a investigar el servici de cirurgia pediàtrica als hospitals públics

Actualitat del Síndic

Obrim queixa d’ofici per a investigar el servici de cirurgia pediàtrica als hospitals públics

23-11-2017
Obrim queixa d’ofici per a investigar el servici de cirurgia pediàtrica als hospitals públics

La decisió del Síndic es produeix després d’haver-se assabentat a través dels mitjans de comunicació de la falta de cirurgians pediàtrics en l’Hospital General de Castelló

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici sobre l’atenció i la prestació de servicis de la cirurgia pediàtrica en els hospitals de la xarxa pública de la Comunitat Valenciana i, en concret, en l’Hospital General de Castelló. L’objectiu de la investigació és abordar l’atenció sanitària urgent i immediata que es presta als menors i comprovar si la falta d’especialistes de cirurgia pediàtrica podria estar afectant la qualitat d’aquesta prestació bàsica.

La decisió del defensor d’investigar aquesta problemàtica es produeix després d’haver-se assabentat a través dels mitjans de comunicació de la falta de cirurgians pediàtrics en l’Hospital General de Castelló. Es tracta d’una situació que, segons les notícies, podria comportar un risc per a la salut dels menors que necessiten assistència sanitària urgent i immediata. D’acord amb aquesta informació, aquell centre hospitalari disposa actualment de dues cirurgianes pediàtriques, ja que les altres dues estan de baixa per maternitat i no han estat substituïdes, fet que obliga a derivar xiquets i xiquetes a l’Hospital La Fe de València.

Aquesta setmana el Síndic s’ha dirigit a la Conselleria de Sanitat Universal per a sol·licitar-li informació sobre el nombre de professionals de cirurgia pediàtrica i la seua distribució en centres hospitalaris que presten servicis en els hospitals públics de la Comunitat Valenciana.

El defensor també ha sol·licitat a aquesta Conselleria que li indique les gestions realitzades davant del Ministeri de Sanitat, ja que segons sembla es tracta d’un problema general dins del sistema sanitari espanyol, l’origen del qual podria raure en la falta de places MIR d’aquesta especialitat que convoca aquell Ministeri.

Notícies relacionades