Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Sanitat accepta la recomanació del Síndic i traurà la UCA de l’Hospital Provincial de Castelló dels barracons

Actualitat del Síndic

Sanitat accepta la recomanació del Síndic i traurà la UCA de l’Hospital Provincial de Castelló dels barracons

20-12-2022
Sanitat accepta la recomanació del Síndic i traurà la UCA de l’Hospital Provincial de Castelló dels barracons

La Conselleria de Sanitat ha acceptat les recomanacions del Síndic de Greuges i traslladarà la Unitat de Conductes Addictives (UCA) del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló (UCA) ꟷdesprés d’estar 16 anys en barraconsꟷ a l’edifici nou de Salut Mental i Urgències.

Al començament del mes de desembre d’enguany el defensor del poble valencià va emetre una resolució en la qual urgia a accelerar les actuacions per a eliminar les instal·lacions provisionals d’aquest servei i així prestar una assistència sanitària digna i adequada als seus usuaris i poder garantir l’accés a les prestacions sanitàries durant tot l’any.

La intervenció del Síndic en aquest assumpte es va originar després d’una queixa presentada pel sindicat CCOO que denunciava la situació de provisionalitat de la UCA perquè portava «16 anys funcionant en barracons». L’escrit de queixa també manifestava que aquestes instal·lacions prefabricades no comptaven amb els mitjans i espais necessaris per a garantir els drets de privacitat i intimitat dels usuaris, ni les condicions laborals dels professionals.

La Conselleria, per part seua, ha contestat al Síndic que accepta les seues recomanacions i li ha comunicat que, com a part de la futura remodelació del Servei d’Urgències, traslladaran la UCA «a l’edifici nou de Salut Mental i Urgències on es troben les Urgències Hospitalàries Generals actuals». Segons l’informe remés, «aquesta reforma inclourà la readaptació dels dos circuits d’urgències, un d’urgències general i un altre de salut mental i mantindrà habitacions de contenció, aïllament i aïllament invers. Per part seua, la UCA ocuparà part de les habitacions i despatxos que s’alliberaran després d’aquesta remodelació al final del corredor d’Urgències Generals».

Ara bé, Ángel Luna no vol que l’acceptació de les seues recomanacions quede en lletra morta, i ha advertit al sindicat que, si en tres mesos l’Administració sanitària no inicia les actuacions referides en el seu informe, es pot dirigir novament a aquesta institució.

Consulteu la nostra actuació:

11913147.pdf (elsindic.com)

11917216.pdf (elsindic.com)

Notícies relacionades