Actualitat

  • Inici >
  • Actualitat >
  • Urgim a condicionar els barrancon barracons del CEIP Platges d’Orihuela mentre duren les obres del nou centre

Actualitat del Síndic

Urgim a condicionar els barrancon barracons del CEIP Platges d’Orihuela mentre duren les obres del nou centre

26-04-2017
Urgim a condicionar els barrancon barracons del CEIP Platges d’Orihuela mentre duren les obres del nou centre

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, s’ha dirigit tant a l’Ajuntament d’Orihuela com a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per a instar-los a prendre mesures amb urgència per a solucionar tots els desperfectes i les deficiències actuals que arrosseguen les instal·lacions provisionals del CEIP Platges d’Orihuela, un centre compost exclusivament per barracons des de fa més de catorze anys.

Segons s’ha assabentat el defensor del poble valencià, el centre està obligat a suspendre les classes cada vegada que es produeixen pluges, ja que, segons sembla, els desperfectes impedeixen l’entrada al col·legi tant de l’alumnat com del professorat. Tot a causa de les goteres i les filtracions d’aigua per les finestres. Segons sembla, la manca de manteniment i conservació d’aquestes instal·lacions al llarg de tots aquests anys es troba darrere d’aquestes incidències lamentables que es repeteixen amb cada episodi de pluja i que no sols afecten el material escolar, sinó també ordinadors i els quadres de llum, amb el consegüent risc per a la seguretat de tota la comunitat escolar.

Després de les investigacions dutes a terme per aquesta institució, el Síndic ha conclòs que les instal·lacions «no reuneixen els requisits mínims que la legislació exigeix als centres educatius i l’absència dels quals determina que no s’hi puga exercir, amb eficàcia, l’activitat docent». Així mateix, Cholbi adverteix que, si bé és legítim l’ús de mòduls prefabricats en centres educatius, aquests han de tindre un caràcter residual i provisional durant el temps imprescindible de reforma, condicionament o construcció de les instal·lacions definitives.

Finalment, li preocupa que les xiquetes i els xiquets hagen de passar tota l’etapa d’educació infantil i primària en unes instal·lacions no aptes, fet que els col·loca en una situació de desigualtat respecte d’altre alumnat que sí que disposa d’aules amb tots els requisits materials i humans per a impartir-hi un ensenyament de qualitat.

La resolució del Síndic sobre aquest assumpte es pot onsultar i descarregar en lanostra pàgina web.

Notícies relacionades